![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/450-PROSCIUTTO-STAGIONATO-PRIMULA-S_OSSO-PRESSATO_CLASSICA-370x247.jpg)
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca prasowana szynka wieprzowa z tusz UE o niezwykle delikatnym smaku, aromatyczna i bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/458_PROSCIUTTO-CRUDO-STAGIONATO-DISOSSATO-MATTONELLA-236x315.jpg)
Prosciutto Crudo Mattonella „Primula”
Dojrzewająca szynka wieprzowa z tusz UE, prasowana, formowana w kształt bloku. Ma delikatny "słodki" i trwały smak, charakterystyczny dla włoskiej szynki dojrzewającej. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/06/occelli_al_barolo-315x315.jpg)
Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage jak np. Barolo, Barbaresco, Amarone, Chianti, Sassicaia. Można podawać go również w akompaniamencie marmoladki figowej.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/02/Screenshot-2024-02-23-134542-210x315.png)
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/adsfgasd-315x315.jpg)
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/07/masseria-friarielli-1-266x315.jpeg)
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/06/finocchio1-232x315.png)
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/giacomino-1024x683-1-370x247.jpg)
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/skenal-1-370x291.jpg)
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pacchetelle3-236x315.jpg)
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pachettelle-rosse-del-Piennolo-del-vsuvio-DOP-245x315.jpg)
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-malto-d-orzo-whiskyok-315x315.png)
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/occelli-al-pepe-nero-e-bacche-rosa-315x315.jpg)
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Ser-Occelli®-con-frutta-e-Grappa-di-Moscato-315x315.jpg)
Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-in-foglie-di-castagnook-315x315.png)
Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie wielkich piemonckich win takich jak Barolo czy Barbaresco, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/occelli-nel-fieno-maggengook-315x315.png)
Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długo dojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany alpejskim majowym sianem i piwem. Doskonały w towarzystwie win piemonckich takich jak Barolo, Langhe Rosso czy Barbaresco. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami. Idealny dodatek do wędlin włoskich i przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/05/sfoglia-370x237.png)
Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni
Świeże płaty mozzarelli do faszerowania. Doskonałe jako baza do przygotowania efektownych, prostych, lekkich przekąsek i włoskich przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/crutin-315x315.png)
Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią