Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Ser San Pietro In Cera D’api
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, o miodowo-waniliowym posmaku, pokryty na skórce woskiem pszczelim o charakterystycznej intensywnej żółtej barwie. Idealny na deskę serów, najlepiej z kieliszkiem wina.
Wino Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE – Spumante Brut Nature Sui Lieviti
Wino Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE z winogron szczepu Glera, Verdiso, Perera, refermentowane w butelce z dodatkiem drożdży. Doskonałe jako aperitif, idealnie komponuje się z delikatnymi przystawkami, przekąskami, fingerfood, świeżymi serami i delikatnymi daniami dzięki swojej zdolności do podkreślania lekkich, ale dobrze ustrukturyzowanych potraw. Degustować po sedymentacji osadu.
Ser Formaggio Fior D’Arancio DOCG
Ser pleśniowy typu Blue Cheese z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany w winie o aromatach pomarańczy Fior d'Arancio DOCG. Ser o wyjątkowej elegancji i niezwykłym smaku, prawdziwa harmonia zmysłów. Ser do degustacji.
Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Wino CUV- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT „Rive di Rolle” Cuvee
Wino Duca di Dolle Spumante Brut “Rive di Rolle” z winogron szczepu Glera odmiany długiej z winnicy liczącej sobie dziś już ponad 50 lat. Prawdziwe Cru, chluba winnicy. Doskonałe jako aperitif, idealne do przystawek rybnych i warzywnych, surowych wędlin crudi, jak też do prostych pierwszych i drugich dań.
Wino ROSÉ Spumante Rosato da uve Pinot Nero
Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero z włoskiego Rolle di Cison di Valmarino, w regionie Treviso. Nuty białych kwiatów, róży, cyklamenu i bratka przeplatają się z aromatami wiśni, czereśni, dzikiej jeżyny i borówki oraz orientalnym nawiązaniem do goździka i cynamonu. W smaku od razu otulające i pełne charakteru. Komponuje się znakomicie z surową rybą, ostrygami morskimi, skorupiakami z Morza Adriatyckiego, a także tradycyjnymi risotto, zwłaszcza z okolic Veneto.
Wino Lugana DOC
Białe wino z winnicy Costa Arente położonej na południowych brzegach jeziora Garda. Klasyczne, niezwykle soczyste, świeże i przyjemne, zwłaszcza latem. Dobrze komponuje się z rybami. Świetne jako aperitif, doskonałe do finger food, pizzy i serów.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Polselli Farina Mix La Romana Verde
Mieszanka Polselli La Romana Verde do wyrobu Pinsa Romana oraz pizzy, wypiekanych na blasze
Polselli Farina Mix La Romana Rossa
Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana
Polselli MANITOBA Farina di grano tenero tipo 0
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.
Polselli Farina Integrale
Mąka pełnoziarnista z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pieczywa pełnoziarnistego, pizzy razowej i pełnoziarnistych słodkich wypieków
Polselli Farina Mix Contemporanea
Mieszanka mąk z miękkich ziaren pszenicy typu 0 z dodatkiem naturalnego zakwasu. Polecana do przygotowania pizzy neapolitańskiej o wysokiej przyswajalności i lekkości
Polselli Farina Classica BLU
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej.
Polselli Farina Vivace ROSSA
Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Średni czas wyrastania 16-18 godzin.