Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego. Znakomity akompaniament aperitifu. Doskonały sam w sobie.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL PISTACCHIO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany kremem pistacjowym i siekanymi pistacjami. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL TARTUFO
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany czarną truflą letnią. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA ALLA NOCCIOLA
Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany pastą z orzechów laskowych. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Peperoncini gialli goccia
Żółte papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Peperoncini rossi goccia
Czerwone papryczki w oryginalnym kształcie kropli, w zalewie z octem winnym. Idealne jako dodatek do sałatek, potraw mięsnych i ryb, przekąsek, przystawek i na pizzę Gourmet. Upiększą każde danie, nadając mu wyjątkowości i elegancji.
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet.
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średniej wielkości okach. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na desce wędliny do popołudniowego aperitifu.
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa "Primula". Ma niezwykle słodki smak, jest aromatyczna oraz bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.