30 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Olio Extravergine di Oliva Moniga

Nowość

Najwyższej jakości, tłoczona na zimno 100% włoska oliwa z oliwek extravergine EL NOSTRA' z Moniga del Garda w Lombardii. Otrzymywana z włoskich oliwek o intensywnym aromacie i "słodkim" smaku. Doskonała zarówno do dań na zimno jak i na ciepło, sałatek czy pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Pomodori a spicchi semi-secchi

Nowość

Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Peperoncini tonno e acciughe

Nowość

Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Melanzane a falde

Nowość

Doskonałej jakości bakłażany w cząstkach w zalewie z oliwą z oliwek, octem winnym, dodatkiem ostrej papryczki, czosnkiem, ziołami i przyprawami. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Carciofi con gambo

Nowość

Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.

Delduca - placeholder

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno

Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Bocconi di bufala Salerno

Nowość

Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella di bufala Salerno

Nowość

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.

Delduca - placeholder
Nowość

Granella di pistacchio

Nowość

Kruszone prażone pistacje. Doskonałe do wzbogacenia smaku potraw jak i do dekoracji w formie posypki. Idealne do cannoli siciliani z ricottą czy crema pasticcera, a także, zwłaszcza w towarzystwie mortadelli, np. na pizzę.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Melanzane a filetti

Nowość

Krojone bakłażany w zalewie na bazie octu winnego i oleju słonecznikowego, doprawione peperoncino, czosnkiem, oregano. Znakomite jako przystawka i dodatek do dań. Doskonałe do kanapek i włoskich panini oraz na tosty. 

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Spicchi di carciofi

Nowość

Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Involtini di Pomodori con Tonno

Nowość

Roladki z suszonych pomidorów nadziewane tuńczykiem, w formie koreczków z wykałaczką. Idealne na przekąskę do aperitivu oraz przystawkę.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Sughetto ai Carciofi

Nowość

Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Sughetto con Funghi porcini e Melanzane

Nowość

Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Sugo Il Ragù Classico

Nowość

Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive

Nowość

Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Carciofini farciti con tonno

Nowość

Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria Dello Sbirro

Broccoli Friarielli del Vesuvio

Nowość

Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.

Delduca - placeholder
Nowość

Cipolle Caramellate

Nowość

Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria Dello Sbirro

Finocchi grigliati del Vesuvio

Nowość

Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.

Delduca - placeholder
Nowość

Bresaola alla Tirolese

Nowość

Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.

Delduca - placeholder
Nowość

Bresaola Cima Piazzi

Nowość

Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Delduca - placeholder
Nowość

Petto di tacchino al forno

Nowość

Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Speck Sauris

Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano

Nowość

Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Nowość

Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Bufala DOP Zizzona

Nowość

Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.

Delduca - placeholder

Ser Provolone dolce Auricchio

Łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka. Składnik wielu receptur kuchni włoskiej, zwłaszcza tych łatwych i szybkich w przygotowaniu np. pizzy, tostów.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Stracchino

Nowość

Świeży, kremowy ser z pełnotłustego mleka krowiego o konsystencji pasty i aromacie twarogu do smarowania.  Idealny jako przystawka, do świeżego pieczywa i wykwintnej pizzy.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA