Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Ser Occelli Espina Gin
Dojrzewający ser z mieszanki mleka owczego i krowiego (w 100% pochodzenia włoskiego). Uszlachetniany w ginie i liściach szpinaku. Świetnie pasuje do owocowego białego wina, a także koniecznie do wypróbowania z Ginem, np. w ramach degustacji.
Ser Occelli Tuma del Trifulau Mini®
Ekskluzywny miękki serek pleśniowy z mleka krowiego z truflą letnią. Znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie młodego czerwonego wina.
Wino Nebbiolo d’Alba DOC
Eleganckie czerwone wino o wielkiej osobowości, pochodzące ze starożytnej winorośli, od zawsze związanej z Piemontem, jego historią i tradycją. Idealne do tradycyjnych gotowanych mięs piemonckich, średnio dojrzałych serów, takich jak Castelmagno i makaronów z sosami mięsnymi, np. ragù wołowego.
Wino Moscato d’Asti DOCG
Białe wino deserowe ze szczepu Moscato Bianco wywodzące się ze wzgórz dolnego Piemontu, obszaru między Castagnole delle Lanze i Guazzolo d'Asti. Doskonale komponuje się ze świeżymi i wytrawnymi wypiekami, słodyczami nadziewanymi budyniem, włoskimi babkami wielkanocnymi i bożonarodzeniowymi.
Wino Albarossa Piemonte DOC
Czerwone wino ze szczepu Albarossa z Monferrato Alessandria - Olivola o intensywnym, głębokim rubinowym kolorze, nagrodzone złotym medalem Berliner Wine Trophy 2022. Znakomite zwłaszcza do dań mięsnych, w szczególności dań typowych dla kuchni okolic Monferrato.
Wino Gavi di Gavi DOCG
Białe wino ze szczepu Cortese Gentile z certyfikatem DOCG z gminy Gavi w Piemoncie. Doskonałe jako aperitif i akompaniament zwłaszcza słonych przystawek. Idealne do włoskich pierwszych dań na bazie ryb.
Masło z truflą Occelli® Burro con tartufo d’estate
Masło z mleka krowiego z dodatkiem trufli letniej. Idealne do makaronów, dań typu fonduta i patè. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka rozsmarowane na grzance lub jako dodatek do klasycznej jajecznicy.
Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage jak np. Barolo, Barbaresco, Amarone, Chianti, Sassicaia. Można podawać go również w akompaniamencie marmoladki figowej.
Ser Occelli® Bianco di Langa al Tartufo
Ser na podpuszczce pochodzenia roślinnego wytwarzany z wysokiej jakości włoskiego mleka krowiego i koziego, wzbogacony płatkami trufli letniej. Znakomity zarówno jako przystawka jak i zwieńczenie posiłku.
Ser Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio
Occelli® Castelmagno DOP Alpeggio to ser dojrzewający z mleka krowiego z ewentualnym dodatkiem mleka owczego lub koziego, wytwarzany od wieków w wysokich partiach Alp. Doskonały sam w sobie lub z dodatkiem miodu górskiego. Idealny do risotto, kluseczek gnocchi, ravioli i słonych wypieków.
Ser Occelli® Toma Monte Regale
Ser z mleka krowiego o słodkim smaku.
Ser Occelli® Valcasotto D’Antan
Wysokiej jakości ser dojrzewający ze świeżego mleka krowiego. Znakomity sam w sobie. Idealny także jako dodatek lub na zakończenie posiłku.
Ser Occelli® Verzin 100 % Capra
Ser pleśniowy w 100% z mleka koziego. Idealny sam lub rozsmarowany na grzance. Doskonały jako dodatek do makaronów lub kluseczek gnocchi.
Wino Barbera D’Asti DOCG
Znakomite czerwone wino z Piemontu. Wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami o aromatach czerwonych jagód i konfitur. Znakomicie komponuje się z typowymi dla obszarów górskich daniami, zwłaszcza daniami mięsnymi.
Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC
Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze. Bardzo bogaty bukiet, z którego wybijają się początkowo aromaty wiśni i malin, a następnie delikatne nuty kakao i tytoniu. Znakomite do aromatycznych czerwonych mięs, a także do dziczyzny i długo dojrzewających serów z mleka krowiego.
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim