![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/01/cupido-1-315x315.webp)
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/001_SALAME-FELINO-CULARE_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/040_SALAME-NAPOLI_CLASSICA_Bianco-1-370x223.jpg)
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/026_STROLGHINO_singolo-210x315.png)
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/036_SALAME-MILANO_CLASSICA_Bianco-1-370x240.jpg)
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/027_BOCCONCINI_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/200_220_COPPA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/049E-VENTRICINA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/450-PROSCIUTTO-STAGIONATO-PRIMULA-S_OSSO-PRESSATO_CLASSICA-370x247.jpg)
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa "Primula". Ma niezwykle słodki smak, jest aromatyczna oraz bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/458_PROSCIUTTO-CRUDO-STAGIONATO-DISOSSATO-MATTONELLA-236x315.jpg)
Prosciutto Crudo Mattonella
Dojrzewająca włoska szynka wieprzowa. Ma słodki i trwały smak, Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/05/brunello-di-montalcino-riserva-78x315.png)
Wino Brunello di Montalcino DOCG Riserva
Czerwone wino wytrawne typu Riserva. Eleganckie i pełne. Barwa intensywnie rubinowa z refleksami koloru owocu granatu. Długo leżakujące typu Riserva, o bogatym, złożonym bukiecie. Idealnie komponuje się dziczyzną, pieczonymi mięsami i dojrzewającymi serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/07/vigna-spuntali_0-77x315.png)
Wino Brunello di Montalcino DOCG Vigna Spuntali
Czerwone wytrawne DOCG z winnicy Vigna Spuntali położonej na najcieplejszych stokach Montalcino. Intensywne i wyrafinowane, z nutami wiśni, suszonych fig, kandyzowanych owoców, pomarańczy. Komponuje się znakomicie z dziczyzną, pieczonym i grillowanym mięsem, serami o średnim okresie dojrzewania.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/07/rosso-di-montalcino_1-78x315.png)
Wino Rosso di Montalcino DOC
Wino o barwie soczyście rubinowej połyskującej czerwieni typowej dla wina Sangiovese z rejonu Montalcino. Wyraźne i pełne życia. W bukiecie świeżość czerwonych owoców, jak czereśnia i porzeczka, po czym akcenty słodkie i nuty przypraw. Dobrze komponuje się zarówno z ciężkimi pierwszymi daniami, jak i białymi, bądź średnio delikatnymi mięsami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_pistacchio-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_PEPE2-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_peperoncino-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_TARTUFO-370x312.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_noce-370x287.png)
Ser Formaggio toscano fresco alla Noce
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.