Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/02/perline-261x315.png)
Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/09/ricotta-valcolatte-315x315.jpg)
Ser Ricotta 250 g
Świeży serek serwatkowy, niedojrzewający o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje z serwatki po produkcji serów podpuszczkowych oraz mleka krowiego i śmietanki. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Świetnie smakuje sam. Doskonały jako składnik ciast i deserów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/02/303603608-Ricottine-2x100g-1-370x193.jpg)
Ser Ricottine 2x100g
Serek ricotta w małych kubeczkach, pakowany podwójnie. Kremowa i jednocześnie krucha, wyłącznie z pasteryzowanego mleka krowiego. Idealna na raz! Zarówno do deserów jak i dań wytrawnych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/damore_busta-a-ciuffo_classica_burrata-315x315.jpg)
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/burr-tart-370x246.jpg)
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/treccia-370x221.jpg)
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/Affumicata-Damore-pezzo-315x315.jpg)
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/07/Affumicata-Damore-bianca-pezzo-315x315.jpg)
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/07/masseria-friarielli-1-266x315.jpeg)
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/06/finocchio1-232x315.png)
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/bottarga-muggine-baffalito-315x315.jpg)
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pacchetelle3-236x315.jpg)
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pachettelle-rosse-del-Piennolo-del-vsuvio-DOP-245x315.jpg)
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Caciocavallo-dolce-reg.-3-315x315.jpg)
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Ser-Mascarpone-315x315.jpg)
Ser Mascarpone di Valcolatte
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Fior-di-latte-valcolatte-315x315.jpg)
Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Bufala-DOP-100g-1-315x315.jpg)
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/zio-glicerio-315x315.jpg)
Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio
Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Przygotowana do rozsypania bezpośrednio na pizzy.