Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

105 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore 100 g

Nowość

Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria di Puglia il Carro

Ricotta di Capra

Nowość

Ricotta di capra to włoski ser z koziego mleka i serwatki. Ma wyjątkową kremową konsystencję, wilgotność, intensywny smak koziego mleka oraz nadaje się do rozsmarowania. Idealnie komponuje się z owocowymi konfiturami, a z kawałkami czekolady staje się wyjątkową pysznością.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Occhio Di Puglia

Nowość

Średnio dojrzewający ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka. Charakteryzuje się kształtem ściętego stożka oraz wnętrzem pełnym oczek, powstałych w wyniku działania kultur starterowych. Ser jest świetnym kandydatem na deskę wędlin i serów w ramach aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Stracciatella

Nowość

Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Stracciatella Affumicata

Nowość

Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej wędzony dymem z drewna bukowego. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Burrata Affumicata

Nowość

Burrata wędzona drewnem bukowym. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.

Delduca - placeholder
Nowość
Caseificio Artigiana

Ser Burrata Artigiana

Nowość

Burrata w formie sakiewki. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Asiago DOP Fresco Nero

Nowość

Delikatny ser półtwardy z mleka krowiego z czarną skórką oraz certyfikacją DOP. Słodki i delikatny ser dojrzewający minimum 40 dni. Wybitnie sprawdzi się na desce serów podczas aperitifu.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Fontina DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Ser ma elastyczną konsystencję, dobrze się topi, jest on o kolorze jasnosłomkowym oraz z regularnymi oczkami. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Tavoliere

Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewający. Serce sera jest półtwarde oraz dziurawe. Produkt idealny do deski wędlin i serów przy akompaniamencie czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Al Basilico Ignalat

Nowość

Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Bufala Glera

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka bawolego z wytłoczynami z winogron Glera oraz białym winem Conegliano Valdobbiane Prosecco DOCG. Świetnie sprawdzi się solo lub jako część degustacji przy akompampaniamencie wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Fieno

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewający w sianie i ziołach - rustykalny diament na talerzu. Nie zawiera laktozy. Doskonały zarówno solo, jak i na deskę serów i wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Foglia Noce

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego, uszlachetniany w liściach orzecha włoskiego. Idealnie sprawdzi się solo, a także w ramach aperitivu.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Pepe & Olio E.V.O.

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego z pieprzem i oliwą z oliwek extravergine, bez laktozy. Zawinięty w liście orzecha włoskiego, zgodnie ze starożytną metodą konserwowania sera i wzbogacania jego walorów smakowych. Idealnie sprawdza się solo lub jako część degustacji przy akompaniamencie wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Timo

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego, muśnięty oliwą i oprószony tymiankiem. Nie zawiera laktozy. Idealny solo jak i na talerz wędlin i serów, zwłaszcza w akompaniamencie owoców i wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Tonka & Vermouth

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego z fasolką Tonka i czerwonym wermutem Bordiga Red. Bez laktozy. Świetnie smakuje solo, zwłaszcza z kieliszkiem dobrego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Latteria Perenzin

Ser Capra Traminer

Nowość

Ser z pasteryzowanego mleka koziego, nie zawiera laktozy. Uszlachetniany białym winem Traminer. Idealnie sprawdzi się solo jak i w akompaniamencie wina i wędlin.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA