Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

14 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore 100 g

Nowość

Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Caciobarricato

Nowość

Ser dojrzewający z niepasteryzowanego mleka krowiego typu pasta filata uszlachetniany w baryłkach z wytłokami czerwonych winogron i czerwonym winem. Doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.

Delduca - placeholder
Nowość
La Casearia Carpenedo

Ser Don Carlo

Nowość

Ser twardy z niepasteryzowanego mleka krowiego, na koziej podpuszczce oraz dojrzewający minimum 3 miesiące. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi białymi winami oraz młodym czerwonym winem. 

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Basajo ® LUXURY DESIGN

Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu  szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET

Delduca - placeholder
Nowość
Valcolatte

Ser Ricottine 2x100g

Nowość

Serek ricotta w małych kubeczkach, pakowany podwójnie. Kremowa i jednocześnie krucha, wyłącznie z pasteryzowanego mleka krowiego. Idealna na raz! Zarówno do deserów jak i dań wytrawnych.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore

Nowość

Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata al Tartufo d’amore

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Perlagrigia sotto cenere

Ser z pasteryzowanego mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum miesiąc. Jego skórka uszlachetniana jest ziołami i naturalnym popiołem bukowym. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza affumicata d’amore

Nowość

Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza bianca d’amore

Nowość

Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Wyjątkowy ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowany z surowego mleka owczego i poddawany długiemu okresowi dojrzewania w moszczu  szczepu winogron Passito bianco. Pokryty rodzynkami z tych samych winogron. Rozkosz degustacji. Produkt TOP GOURMET

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Gorgonzola DOP Dolce

Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Hyrkus di Capra

Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.

Delduca - placeholder
La Casearia Carpenedo

Ser Ubriaco di Amarone DOCG

Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA