161 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Ser Palfuoco al peperoncino

Nowość

Ser pleśniowy dojrzewający z pasteryzowanego pełnotłustego mleka krowiego wzbogacony płatkami ostrej papryczki peperoncino. Doskonały jako aperitivo, dodatek do pizzy i polenty, świetny na ciepłym toście. Polecany w akompaniamencie czerwonego wina.

Delduca - placeholder

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.

Delduca - placeholder

Ser Provolettina Auricchio

Ser półtwardy z mleka krowiego produkowany według antycznej, tradycyjnej receptury wytwarzania Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawiam, że jest on sprężysty i delikatny w smaku. Doskonały jako składnik przekąsek czy pierwszych i drugich dań głównych, w formie panierowanej, smażonej, grillowanej lub pokrojony w kostkę jako składnik sałatek.

Delduca - placeholder

Ser Provolone dolce Auricchio

Łagodny ser krowi, wyrabiany wedle ściśle określonych tradycyjnych receptur. Poddawany jest dojrzewaniu przez okres około miesiąca, dzięki czemu ser zachowuje delikatność smaku mleka. Składnik wielu receptur kuchni włoskiej, zwłaszcza tych łatwych i szybkich w przygotowaniu np. pizzy, tostów.

Delduca - placeholder

Ser Provolone piccante Auricchio

Aromatyczny ser krowi, półtwardy, o zdecydowanym pikantnym smaku. Doskonały na zakończenie posiłku bądź samodzielne danie w akompaniamencie warzyw. Znakomity m.in. do przystawek, focacci, pizzy czy pinsy.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte

Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa. Doskonałe na gnocchi z dyni i ricotty, miękkie ciasteczka czekoladowo-serowe, kremowe "trufle" na słono z łososiem, a nawet pyszne włoskie gelato.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta salata Auricchio

Ser Ricotta Salata Auricchio produkowany jest z pasty serwatkowej mleka owczego, solonego, a następnie poddawanego dojrzewaniu. Ser stołowy. Doskonały również w formie tartej do wykończenia dań kuchni śródziemnomorskiej.

Delduca - placeholder

Ser Robiola

Miękki, kremowy serek z mleka krowiego o gęstej, aksamitnej konsystencji. Znakomity do smarowania, jako przekąska, przystawka. Ceniony w kuchni jako składnik wielu dań.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Stracchino

Nowość

Świeży, kremowy ser z pełnotłustego mleka krowiego o konsystencji pasty i aromacie twarogu do smarowania.  Idealny jako przystawka, do świeżego pieczywa i wykwintnej pizzy.

Delduca - placeholder

Ser Taleggio DOP

Ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający od 6 do 10 tygodni, o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem.  Bardzo dobrze smakuje z grillowanymi warzywami, bruschettą i czerwonym winem. Doskonały składnik kremowych sosów do makaronów, risotto i pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
Beppino Occelli

Ser z truflą letnią Crutin

Nowość

Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią

Delduca - placeholder

Tagliatelle all’uovo Barilla

Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Fusilli

Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Voiello tłoczony na matrycach z brązu. Doskonały do dań głównych, zapiekanek, sałatek i zup. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym z oliwkami, anchois i kaparami.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Linguine

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Penne rigate

Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Rigatoni

Makaron rurki żebrowane Voiello

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Spaghetti

Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA