![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/06/puntog-1-70x315.jpg)
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Punto G
Wysokiej jakości 100% oliwa z oliwek extravergine "Punto G" z Lacjum. Tłoczona na zimno oliwa z wyselekcjonowanych oliwek odmiany Itrana. Wyjątkowa oliwa o intensywnej zielonej barwie i aromatach skoszonej trawy, rukoli i karczocha. Doskonała zwłaszcza do podkreślenia smaku dań kuchni włoskiej.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/07/pomodoriciliegini-370x247.jpg)
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/07/peperoncinifarcititonno02-370x247.jpg)
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/12/melanzane-a-falde-in-olio--e1701698304986-368x315.jpg)
Melanzane a falde
Doskonałej jakości bakłażany w cząstkach w zalewie z oliwą z oliwek, octem winnym, dodatkiem ostrej papryczki, czosnkiem, ziołami i przyprawami. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/07/carciofigambo-370x247.jpg)
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/damore_busta-a-ciuffo_classica_burrata-315x315.jpg)
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/burr-tart-370x246.jpg)
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/treccia-370x221.jpg)
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/04/Affumicata-Damore-pezzo-315x315.jpg)
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/07/Affumicata-Damore-bianca-pezzo-315x315.jpg)
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/01/San-Marzano-25-kg-LA-CORVINIA-315x315.png)
Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Carbone-vegetale-315x315.jpg)
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/10/porchetta-Ariccia-244x315.jpg)
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Inmasseria-Olio-1-315x315.jpg)
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, butelka 0,5l
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/02/masseria5l-biale-tło2-183x315.png)
Olio extravergine d’oliva inMASSERIA 5l
Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, puszka 5l
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/datterini-264x315.png)
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pacchetelle3-236x315.jpg)
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pachettelle-rosse-del-Piennolo-del-vsuvio-DOP-245x315.jpg)
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.