Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.
Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.
Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Prosciutto crudo San Daniele DOP
Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.
Ser Fresco capra
Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Bresaola alla Tirolese
Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.
Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino
Salsiccia tipo Napoli piccante
Pikantna włoska kiełbasa wieprzowa typu Napoli. Wyborny i klasyczny smak wprost stworzony na pizzę czy do panini. Świetnie smakuje również solo lub w ramach talerza wędlin.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.