Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Patu’ Primitivo IGT Salento
Czerwone wino apelacji Salento IGP ze szczepu winogron Primitivo z włoskiej Apulii. Wino o rubinowej barwie i owocowym smaku. Polecane do pikantnych pierwszych dań oraz pieczonego mięsa.
Wino Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE – Spumante Brut Nature Sui Lieviti
Wino Prosecco Superiore D.O.C.G. BRT NATURE z winogron szczepu Glera, Verdiso, Perera, refermentowane w butelce z dodatkiem drożdży. Doskonałe jako aperitif, idealnie komponuje się z delikatnymi przystawkami, przekąskami, fingerfood, świeżymi serami i delikatnymi daniami dzięki swojej zdolności do podkreślania lekkich, ale dobrze ustrukturyzowanych potraw. Degustować po sedymentacji osadu.
Wino CUV- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT „Rive di Rolle” Cuvee
Wino Duca di Dolle Spumante Brut “Rive di Rolle” z winogron szczepu Glera odmiany długiej z winnicy liczącej sobie dziś już ponad 50 lat. Prawdziwe Cru, chluba winnicy. Doskonałe jako aperitif, idealne do przystawek rybnych i warzywnych, surowych wędlin crudi, jak też do prostych pierwszych i drugich dań.
Wino AcinoRe’ Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino AcinoRe' Primitivo di Manduria DOC. Złożony bukiet, bogaty w nuty owoców i przypraw. Na podniebieniu gęste, miękkie, na finiszu otulające taninami. Znakomite do ciężkich dań. Szczególnie polecane jako wino do medytacji.
Wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC. Elegancki bukiet śliwy i czereśni, wzbogacony przyjemnymi nutami tabaki. Miękkie, o pełnym ciele ze szlachetnymi taninami, długo utrzymujące się. Komponuje się znakomicie z ciężkimi daniami na bazie czerwonych mięs i dziczyzny.
Wino Avoglia Fiano Puglia IGP
Białe wino Fiano apelacji Puglia IGP ze szczepu Fiano. Wino o słomkowo-żółtej barwie, kwiatowo-owocowych aromatach, z wyczuwalną nutą owoców o białym miąższu. Świeże i utrzymujące się. Doskonałe do przystawek na bazie owoców morza, dań wegetariańskich i świeżych serów.
Wino Avoglia Negroamaro Puglia IGP
Czerwone wino Avoglia Negroamaro apelacji Puglia IGP o aromatach czarnej porzeczki i owoców leśnych, z nutą tymianku. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, wędlinami i serami o średnim czasie dojrzewania. Znakomite do pizzy.
Wino Avoglia Primitivo Puglia IGP
Czerwone wino Primitivo apelacji Puglia IGP z rejonu Salento we włoskiej Apulii. Wino ze szczepu winogron Primitivo, o rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie aromaty czerwonych owoców, jeżyny i śliwki. Aromatyczne i miękkie. Polecane do pierwszych włoskich dań z sosami pomidorowymi, wędlin i serów o średnim czasie dojrzewania.
Wino Avoglia Rosato Puglia IGP
Różowe wino apelacji Puglia IGP ze szczepów Negroamaro i Primitivo. Wino o delikatnej różowej barwie, wyczuwalnych aromatach granatu, maliny i czereśni. Wino o dobrym ciele, świeże i harmonijne. Doskonałe do lekkich przystawek, zup rybnych i pierwszych włoskich dań na bazie owoców morza.
Wino Avoglia Susumaniello Puglia IGP
Czerwone wino Susumaniello apelacji Puglia IGP z okolic Salento we włoskiej Apulii. Wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowawymi refleksami, świeżych aromatach czerwonych owoców, czereśni, malin i czarnej porzeczki wytwarzane ze szczepu winogron Susumaniello. Owocowe i aksamitne w smaku. Doskonale komponuje się z wędlinami, białymi mięsami, risotto z grzybami.
Wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento
Czerwone wino Vecchio Sogno Negroamaro IGT Salento. Znakomite do zup warzywnych i pierwszych dań na bazie warzyw, gotowanych i grillowanych czerwonych mięs, ptactwa i sztufad, świeżych serów.
Wino Frida Bianco IGT Salento
Białe wino Frida IGT Salento z regionu Apulia. Bukiet o intensywnych aromatach kwiatów i świeżych owoców, przypominających brzoskwinię i morelę. Znakomite do ciepłych przystawek, dań rybnych i omułków jadalnych.
Wino ROSÉ Spumante Rosato da uve Pinot Nero
Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero z włoskiego Rolle di Cison di Valmarino, w regionie Treviso. Nuty białych kwiatów, róży, cyklamenu i bratka przeplatają się z aromatami wiśni, czereśni, dzikiej jeżyny i borówki oraz orientalnym nawiązaniem do goździka i cynamonu. W smaku od razu otulające i pełne charakteru. Komponuje się znakomicie z surową rybą, ostrygami morskimi, skorupiakami z Morza Adriatyckiego, a także tradycyjnymi risotto, zwłaszcza z okolic Veneto.
Wino EXD Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. – Spumante Extra Dry
Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi kwiatowymi tonami akacji i glicynii. Znakomicie komponuje się zarówno z daniami na słodko jak i na słono.
Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG z aromatami dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi tonami kwiatowymi akacji i glicynii. Wino o wyraźnej osobowości świetnie komponujące się z rybami i białymi mięsami, jak też z wyszukanymi pierwszymi daniami na bazie makaronów.
Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT
Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy o kwiatowych aromatach, z nutami cytrusów i nutą glicynii i zielonego jabłka. Harmonijne i wyważone. Doskonałe jako aperitif, do delikatnych dań rybnych i delikatnych białych mięs.
Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD
DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy. Znakomite do przystawek rybnych, lekkich pierwszych i drugich dań na bazie ryb i białych mięs oraz deserów i niezbyt tłustych kremów.
Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE
Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE), bez dodatku cukru. Intensywny zapach skórki chleba, żywe nuty kwiatowe i cytrusowe. Idealne do serów dojrzewających, wędlin, dań na bazie ryb i skorupiaków, białych mięs oraz ptactwa łownego.