![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/crudo-nazionale-1-370x296.jpg)
Prosciutto crudo a fettine con separa fette
Szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-Crudo-del-duca-Imtero-315x315.jpg)
Prosciutto crudo estero pressato Del Duca
Włoska szynka wieprzowa, dojrzewająca 8-9 miesięcy, prasowana, z tusz wieprzowych UE. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek na pizzę albo składnik dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-crudo-il-contadino-315x315.jpg)
Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”
Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Produkowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery. Znakomita na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/SALAMEDESAURIS-81x315.png)
Salame Affumicato Wolf Sauris
Charakterystyczna włoska wędlina wieprzowa delikatnie wędzona.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Finocchiona-1-370x220.jpg)
Salame al finocchio
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego z regionu Emilia Romania. Znakomita na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/felino-370x154.jpg)
Salame Felino IGP
Salame Felino IGP to tradycyjna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o intensywnym aromacie i delikatnym smaku. Produkt najwyższej jakości, chroniony certyfikatem IGP. Doskonała na deskę wędlin Gourmet, jako przekąska i przystawka.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Scamorza-Affumicata-635x635-1-315x315.png)
Ser Fiaschetto Scamorza affumicata
Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-malto-d-orzo-whiskyok-315x315.png)
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/occelli-al-pepe-nero-e-bacche-rosa-315x315.jpg)
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Ser-Occelli®-con-frutta-e-Grappa-di-Moscato-315x315.jpg)
Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-in-foglie-di-castagnook-315x315.png)
Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie wielkich piemonckich win takich jak Barolo czy Barbaresco, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/occelli-nel-fieno-maggengook-315x315.png)
Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długo dojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany alpejskim majowym sianem i piwem. Doskonały w towarzystwie win piemonckich takich jak Barolo, Langhe Rosso czy Barbaresco. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami. Idealny dodatek do wędlin włoskich i przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Parmigiano-Reggiano-1°-DOP-18-1-1-315x315.jpg)
Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Robiola.jpg)
Ser Robiola
Miękki, kremowy serek z mleka krowiego o gęstej, aksamitnej konsystencji. Znakomity do smarowania, jako przekąska, przystawka. Ceniony w kuchni jako składnik wielu dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/tomino-315x315.jpg)
Ser Tomino
Serek tomino to niewielkich rozmiarów okrągły, miękki serek o białej barwie i delikatnym sercu. Powstaje z mleka krowiego.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/crutin-315x315.png)
Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią