![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/skenal-1-370x291.jpg)
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/07/Roastbeef-di-manzo-Del-Duca_intera-315x315.jpg)
Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/carne-salada-370x246.jpg)
Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/BURRO1-363x315.png)
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/burrocalcomucca2x-e1631279069868-370x234.jpg)
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pancetta-Affumicata-Nocker-02-315x315.jpg)
Pancetta affumicata
Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/porchetta-maialino-arrosto-intero-kg-10-12-pieczon-370x224.jpg)
Porchetta Maialino Arrosto KG12 + con lonza al naturale
Pieczone prosię w całości nadziewane schabem wieprzowym, przyprawione solą i naturalnymi aromatami. Gotowe do podpieczenia w piekarniku. Wyjątkowe rozwiązanie na imprezę, przyjęcie czy szczególną kolację w większym gronie.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Porchetta-Trevisana-Del-Duca_Intera_meta-315x315.jpg)
Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta z szynki wieprzowej wywodząca się z prowincji Treviso. Mięso marynowane jest w białym winie i ziołach, a następnie długo pieczone. Wędlina idealna do pizzy, kanapek i przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Regina-di-Marca_intera_meta-1-315x315.jpg)
Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone aromatami pieprzu syczuańskiego. Włoska wędlina doskonałej jakości, idealna do podania na wyrafinowanej desce wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Salsiccia-Ungherese-meta-e-intera-315x315.jpg)
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Salamino-dritto-piccante-santorso-315x315.jpg)
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Formaggio-Dobbiaco-x-icon-370x252.jpg)
Ser Dobbiaco
Ser półtwardy z pełnego mleka krowiego z górskiego regionu Alto Adige, dojrzewający od 2 do 6 miesięcy. Doskonały na grilla. Znakomicie sprawdzi się również na pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/montasio1-315x315.jpg)
Ser Montasio DOP
Twardy ser krowi z rodziny serów górskich. Bogaty w smaku, kremowy z nutą ananasa, korzenny i nieco pikantny. Zalecany do podania na desce serów, świetny z musztardami słodko-pikantnymi. Tartym Montasio można wykończyć dania z makaronu, bądź dodać go do risotto 4 sery i do polenty. Doskonały na pizzę, pinsę, a także jako zamiennik mozzarelli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Speack-Del-Duca-315x315.jpg)
Speck Del Duca
Włoski speck wieprzowy z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości wędzony w dymie bukowym. Doskonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nocker-370x296.jpg)
Speck semistagionato
Dojrzewający 5 miesięcy włoski speck z Trydentu z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o charakterystycznym smaku, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia na drewnie bukowym. Dokonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.