Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
Wino EXD Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. – Spumante Extra Dry
Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi kwiatowymi tonami akacji i glicynii. Znakomicie komponuje się zarówno z daniami na słodko jak i na słono.
Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG z aromatami dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi tonami kwiatowymi akacji i glicynii. Wino o wyraźnej osobowości świetnie komponujące się z rybami i białymi mięsami, jak też z wyszukanymi pierwszymi daniami na bazie makaronów.
Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT
Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy o kwiatowych aromatach, z nutami cytrusów i nutą glicynii i zielonego jabłka. Harmonijne i wyważone. Doskonałe jako aperitif, do delikatnych dań rybnych i delikatnych białych mięs.
Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD
DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy. Znakomite do przystawek rybnych, lekkich pierwszych i drugich dań na bazie ryb i białych mięs oraz deserów i niezbyt tłustych kremów.
Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE
Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE), bez dodatku cukru. Intensywny zapach skórki chleba, żywe nuty kwiatowe i cytrusowe. Idealne do serów dojrzewających, wędlin, dań na bazie ryb i skorupiaków, białych mięs oraz ptactwa łownego.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Mascarpone
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Pomodori pelati Rosso Gargano
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.
Ser Baronerosso® al Barbera D’Asti DOCG
Baronerosso to rzemieślniczy ser dojrzewający z pasteryzowanego mleka koziego, uszlachetniany w winogronach Barbera i winie "Barbera d'Asti DOCG". Otula smakiem, pozostawiając przyjemny posmak czerwonego wina i wiśni. Ser do degustacji. Znakomity z winem Barbera D'Asti, Cabernet czy Chardonnay.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.