Włoskie makarony
Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.
Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

Gran Tortello ai Funghi
Świeże włoskie pierożki jajeczne z nadzieniem grzybowym. Doskonałe z masłem, czosnkiem i parmezanem. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Medaglioni ai funghi e tartufo
Świeże włoskie pierożki jajeczne z nadzieniem grzybowym i truflą o bardzo bogatym składzie. Idealnie sprawdzą się podane z płatkami świeżej trufli lub z carpaccio z trufli. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Tagliatelle fresche
Świeży makaron jajeczny wstążki wytłaczany na matrycach z brązu. Doskonały zarówno z sosami mięsnymi, grzybowymi, warzywnymi, czy sosami na bazie owoców morza. Gotować 3 minuty. Porcja na 2-3 osoby.

Tagliolini Biologici Integrali
Świeży makaron pełnoziarnisty biologiczny w postaci wąskich wstążek wytłaczany na matrycach z brązu. Naturalnie bez laktozy. Idealny z mięsnym ragù, grzybami i tradycyjnymi sosami. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Tortellini al prosciutto crudo
Świeże włoskie pierożki jajeczne z nadzieniem z mozzarelli z szynki dojrzewającej prosciutto crudo. Doskonałe z masłem i szałwią bądź podane z oliwą z pierwszego tłoczenia i oprószone tartym serem. Gotować 3 minuty. Porcja na 2-3 osoby.

Tortelloni al Salmone Affumicato
Świeże włoskie pierożki jajeczne z łososiem. Doskonałe z dodatkiem salsy na bazie masła i czosnku, z dodatkiem świeżej śmietanki i szafranu. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Tortelloni alla mozzarella di bufala campana DOP e pomodori secchi
Świeże włoskie pierożki jajeczne z nadzieniem z mozzarelli z mleka bawolego DOP i suszonymi pomidorami. Doskonale komponują się z sosem pomidorowym, papryczką peperoncino, świeżą bazylią i parmezanem. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Gran Tortello Ricotta e Spinaci
Świeże włoskie pierożki jajeczne z ricottą i szpinakiem. Najlepiej smakują podsmażone na odrobinie klarowanego masła i posypane tartym serem Grana Padano. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Perle allo Speck
Świeże włoskie pierożki jajeczne ze speckiem. Znakomite z sosem śmietanowym i dodatkiem gałki muszkatołowej. Gotować 3 minuty. Porcja na 2 osoby.

Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

De Cecco Conchiglioni
Doskonałe do zapiekania w piekarniku z sosami rybnymi lub mięsnymi.

De Cecco Lasagne
Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.

De Cecco Paccheri
Paccheri to rodzaj makaronu o kształcie dużych rurek, charakterystyczny dla regionu Kampania. Doskonałe do gęstego mięsnego sosu ragù typu neapolitańskiego. Znakomite do nadziewania.

Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.

Gnocchi freschi di patate
Gnocchi ze świeżych ziemniaków gotowanych na parze. Doskonale smakują np. z masłem i szałwią lub sosem pomidorowym i bazylią czy ze śmietaną, speckiem i grzybami. Można przygotować je także z serem gorgonzola i boczkiem lub po prostu z oliwą extra vergine i parmezanem.

Gnocchi di patate Molisana
Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.

Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.
