Włoskie makarony
Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.
Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.
Pastificio G. di Martino Conchiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Conchiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Ten krótki makaron jest szczególnie popularny w przepisach na zupy i gulasze, a także jako makaron zapiekany w piekarniku.
Pastificio G. di Martino Gnocchi Sardi Dolce&Gabbana
Gnocchi sardi to krótki, prążkowany makaron pochodzący z Sardynii. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Te małe kąski są idealne do solidnych sosów z kiełbasą, jagnięciną lub dziczyzną.
Pastificio G. di Martino Mezzi Paccheri Dolce&Gabbana
Makaron Paccheri to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Idealny do zapiekanych dań z makaronu, zup i sałatek makaronowych.
Pastificio G. di Martino Mezzi Rigatoni Dolce&Gabbana
Makaron Mezzi Rigatoni z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Format o długości 3,5 cm i średnicy 8 mm. Uniwersalny - do przeróżnych sosów.
Pastificio G. di Martino Penne Mezzani Rigate Dolce&Gabbana
Penne mezzani rigate (pióra) to makaron z włoskiej semoliny z twardej pszenicy durum. Prążkowany kształt pomaga zatrzymać sos. Świetnie pasuje do makaronu alla norma (z bakłażanem, pomidorami i słoną ricottą), sosu borowikowego czy klasycznego pesto bazyliowego.
Pastificio G. di Martino Tortiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Tortiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum, jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Najpopularniejsze przepisy z makaronem tortiglioni to te oparte na sosie ze świeżych pomidorów, ale także dania z rybami i warzywami.
Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.
Orecchiette pugliesi Molisana
Krótki makaron z pszenicy durum. Orecchiette to rodzaj makaronu typowy dla regionów Apulia i Bazylikata, o kształcie przypominającym małe uszka bądź polskie muszelki. Podawać je można z wieloma różnorodnymi dodatkami, pasuje do wielu dań i receptur.
Pappardelle Molisana
Pappardelle Molisana
Pasta a Riso Molisana
Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.
Penne rigate Molisana
Penne rigate Molisana
Rigatoni Molisana
Makaron o kształcie żebrowanych rurek, szerszych od penne. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do rzymskiego "cacio e pepe", czy gorgonzola-jabłko bądź fasola borlotti i borowiki.
Tagliatelle Molisana
Tagliatelle Molisana
Voiello Fusilli
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Voiello tłoczony na matrycach z brązu. Doskonały do dań głównych, zapiekanek, sałatek i zup. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym z oliwkami, anchois i kaparami.
Voiello Penne rigate
Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.
Voiello Rigatoni
Makaron rurki żebrowane Voiello