Włoskie makarony

Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.

Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

13 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Candele Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Candele (świece) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do dań z piekarnika oraz zup.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Pappardelle

Nowość

Makaron Pappardelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten rodzaj makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Spaghetti Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Spaghetti (długie nitki) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla klasycznych sosów np. al pomodoro czy aglio olio.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Spaghetti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Tagliatelle

Nowość

Makaron Tagliatelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten format makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Vermicelli Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Vermicelli (dłuższe spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Makaron o grubej średnicy oraz potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni do klasycznych sosów, a także, jeśli połamany, do zup.

Delduca - placeholder
Nowość

Pastificio G. di Martino Ziti Lunghi Dolce&Gabbana

Nowość

Makaron Ziti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.

Delduca - placeholder
La Molisana

Bucatini Molisana

Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

Delduca - placeholder
La Molisana

Linguine Molisana

Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.

Delduca - placeholder
La Molisana

Spaghetti Molisana

Spaghetti Molisana

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Linguine

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.

Delduca - placeholder
Voiello

Voiello Spaghetti

Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA