Olio extravergine d’oliva De Gregoris Punto G
Wysokiej jakości 100% oliwa z oliwek extravergine "Punto G" z Lacjum. Tłoczona na zimno oliwa z wyselekcjonowanych oliwek odmiany Itrana. Wyjątkowa oliwa o intensywnej zielonej barwie i aromatach skoszonej trawy, rukoli i karczocha. Doskonała zwłaszcza do podkreślenia smaku dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Fiaschetto
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine w z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana w eleganckiej butelce w koszyczku wiklinowym. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Latta 3 litri
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine w z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana w 3-litrowej puszce. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Krem orzechowy Oliotella Nocciola 250 g
Krem orzechowo-czekoladowy z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z Sonnino. Bez glutenu i 100% wegański. Do rozsmarowania na kromce chleba lub jako element wypieków.
Krem pistacjowy Oliotella Pistacchio
Rzemieślniczy krem pistacjowy. Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i barwników. Odpowiedni dla osób zmagających się z celiakią, gdyż nie zawiera glutenu. Idealny do rozsmarowania na kromce chleba oraz jako element ciast i deserów.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino
Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
Polselli Farina senza glutine per Pizza
Mąka bezglutenowa, idealna do wyrobu chleba, pizzy, focacci.
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
Bocconcini di Salame Boschi
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
Felino Boschi IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.