![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/01/OLIVE-NOCELLARA-DEL-BELICE-290g-500x500-1-315x315.png)
Olive Nocellara del Belice snocciolate
Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/01/cupido-1-315x315.webp)
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/nero-seppia-20-sb-315x315.jpg)
Nero di seppia 20 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy (Sepia officinalis). Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Idealny jako barwnik i dressing.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pecorino-romano-200g-315x315.jpg)
Ser Pecorino Romano DOP
Ser Pecorino Romano DOP z Sardynii to włoski twardy ser dojrzewający z pełnotłustego mleka owczego o charakterystycznym zdecydowanym smaku i intensywnym aromacie. Idealnie pasuje jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/04/Riccotta-Toscanna-di-peccora-315x315.jpg)
Ser Ricotta Toscana di pura pecora
Ricotta z pasteryzowanego mleka owczego i serwatki mleka owczego. Świeży serek o bardzo wszechstronnym zastosowaniu z regionu Toskania.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/02/trerose-vinsanto-83x315.png)
Wino Vin Santo di Montepulciano DOC
Toskańskie deserowe Vin Santo. Doskonałe z deserami i typowo toskańskimi ciasteczkami ‘cantucci”. Świetne również z włoskimi serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/09/Pesto-alla-Genovese-21kg-315x315.jpg)
Pesto alla genovese DOP
Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli. Doskonałe do makaronu np. z linguine, ale też do chleba, sera, sałaty i innych dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/11/black-angus-315x315.jpg)
Black Angus Affumicato
Wędzona wołowina dojrzewająca krów rasy Black Angus. Najwyższej jakości produkt Gourmet TOP. Doskonała jako przystawka i przekąska. Doskonała na wykwintną pizzę i pinsę gourmet.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/toscobosco_13_0089_red-carpaccio-poland-315x315.png)
Carpaccio di tartufo nero
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) w oliwie z oliwek extra vergine. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonała zwłaszcza na gorących potrawach. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Trufla jest doskonała na wykwintną pizzę GOURMET.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nero-di-seppia-gr500-315x315.jpg)
Nero di seppia 500 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy. Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Znakomity jako dressing i barwnik.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/petto-oca-aff-345x315.jpg)
Petto d’oca affumicato
Najwyższej jakości mięso z piersi gęsiej, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, dojrzewające, wędzone naturalnie na drewnie bukowym. Tradycyjny włoski specjał dla najbardziej wymagających podniebień. Doskonała krojona na cieniutkie plasterki i serwowana jako carpaccio. Znakomita jako przystawka, świetna również na grzankach i na pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_pistacchio-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_PEPE2-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Pepe nero
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z ziarnami czarnego pieprzu z Toskanii. Idealna propozycja do desek włoskich serów i przystawek. Doskonale komponuje się z wędlinami, a także z miodem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_peperoncino-370x311.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_TARTUFO-370x312.png)
Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/form_noce-370x287.png)
Ser Formaggio toscano fresco alla Noce
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem orzechów włoskich, o bardzo przyjemnym aromacie. Idealny na deskę serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/SCORZABIONDA-1-370x252.jpg)
Ser Scorzabionda
Ser średnio dojrzewający z mleka koziego o białym, kruchym miąższu i intensywnym aromacie, dojrzewający w sianie przez minimum 60 dni. Doskonały jako oryginalne aperitivo z kieliszkiem musującego białego wina. Znakomity również z dodatkiem musztardki dyniowej lub figowej lub też z miodem akacjowym.