![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/patu-97x315.jpg)
Patu’ Primitivo IGT Salento
Czerwone wino apelacji Salento IGT ze szczepu winogron Primitivo z włoskiej Apulii. Wino o rubinowej barwie i owocowym smaku. Polecane do pikantnych pierwszych dań oraz pieczonego mięsa.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/GNOCCOTINACLASSICA350-315x315.png)
Przekąska bio Gnoccotina classica 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa o smaku klasycznym. Produkt z ekologicznych składników i w 100% z mąki włoskiej. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo z ulubionymi dipami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/GNOCCOTINA-ROSMARINO-350G-315x315.png)
Przekąska bio Gnoccotina rosmarino 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa z rozmarynem. Produkt z ekologicznych składników, 100% mąki włoskiej i z dodatkiem włoskiego ekologicznego rozmarynu. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo, czy z ulubionymi dipami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/PIADATINA-CLASSICA-350G-315x315.png)
Przekąska bio Piadatina classica 350 g
Chrupiąca, wypiekana w piecu przekąska zbożowa o smaku klasycznym, bez dodatku drożdży. Produkt 100% z mąki włoskiej, z biologicznych składników. Doskonały dodatek do aperitifu, znakomity także solo i z ulubionymi dipami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/PIADATINA-ROSMARINO-350G-315x315.png)
Przekąska bio Piadatina rosmarino 350 g
Chrupiąca, wypiekana w piecu przekąska zbożowa z rozmarynem, bez dodatku drożdży. Produkt 100% z mąki włoskiej, z biologicznych składników. Doskonały dodatek do aperitifu, znakomity także solo i z ulubionymi dipami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/01/Monteterno-trufla-czarna-370x303.jpg)
Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/001_SALAME-FELINO-CULARE_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/040_SALAME-NAPOLI_CLASSICA_Bianco-1-370x223.jpg)
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/026_STROLGHINO_singolo-210x315.png)
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/036_SALAME-MILANO_CLASSICA_Bianco-1-370x240.jpg)
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/027_BOCCONCINI_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/200_220_COPPA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Coppa di Parma IGP
Karkówka wieprzowa z certyfikacją Parma IGP o delikatnym aromacie. Idealna w ramach aperitifu, na deskę wędlin i na pizzę. Doskonała w towarzystwie gorących grzanek i pasztetu warzywnego. Świetnie komponuje się z dobrym białym winem np. Pinot Grigio.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/049E-VENTRICINA_CLASSICA_Bianco-370x247.jpg)
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/450-PROSCIUTTO-STAGIONATO-PRIMULA-S_OSSO-PRESSATO_CLASSICA-370x247.jpg)
Prosciutto Stagionato Pressato „Primula”
Dojrzewająca prasowana szynka wieprzowa z tusz UE o niezwykle delikatnym smaku, aromatyczna i bardzo przyjemna dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/05/458_PROSCIUTTO-CRUDO-STAGIONATO-DISOSSATO-MATTONELLA-236x315.jpg)
Prosciutto Crudo Mattonella „Primula”
Dojrzewająca szynka wieprzowa z tusz UE, prasowana, formowana w kształt bloku. Ma delikatny "słodki" i trwały smak, charakterystyczny dla włoskiej szynki dojrzewającej. Idealnie sprawdzi się na desce wędlin, do kanapek oraz na pizzy z rukolą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/NEBBIOLO-DALBA-79x315.png)
Wino Nebbiolo d’Alba DOC
Eleganckie czerwone wino o wielkiej osobowości, pochodzące ze starożytnej winorośli, od zawsze związanej z Piemontem, jego historią i tradycją. Idealne do tradycyjnych gotowanych mięs piemonckich, średnio dojrzałych serów, takich jak Castelmagno i makaronów z sosami mięsnymi, np. ragù wołowego.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/MOSCATO-DASTI-83x315.png)
Wino Moscato d’Asti DOCG
Białe wino deserowe ze szczepu Moscato Bianco wywodzące się ze wzgórz dolnego Piemontu, obszaru między Castagnole delle Lanze i Guazzolo d'Asti. Doskonale komponuje się ze świeżymi i wytrawnymi wypiekami, słodyczami nadziewanymi budyniem, włoskimi babkami wielkanocnymi i bożonarodzeniowymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/04/albarossa-bott-79x315.png)
Wino Albarossa Piemonte DOC
Czerwone wino ze szczepu Albarossa z Monferrato Alessandria - Olivola o intensywnym, głębokim rubinowym kolorze, nagrodzone złotym medalem Berliner Wine Trophy 2022. Znakomite zwłaszcza do dań mięsnych, w szczególności dań typowych dla kuchni okolic Monferrato.