Ser Ricottine 2x100g
Serek ricotta w małych kubeczkach, pakowany podwójnie. Kremowa i jednocześnie krucha, wyłącznie z pasteryzowanego mleka krowiego. Idealna na raz! Zarówno do deserów jak i dań wytrawnych.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Wino Barbera D’Asti DOCG
Znakomite czerwone wino z Piemontu. Wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami o aromatach czerwonych jagód i konfitur. Znakomicie komponuje się z typowymi dla obszarów górskich daniami, zwłaszcza daniami mięsnymi.
Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC
Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze. Bardzo bogaty bukiet, z którego wybijają się początkowo aromaty wiśni i malin, a następnie delikatne nuty kakao i tytoniu. Znakomite do aromatycznych czerwonych mięs, a także do dziczyzny i długo dojrzewających serów z mleka krowiego.
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
Piadina
Piadina romagnola to cienki placek z pszennej mąki z regionu Emilia-Romania, używany jako zamiennik chleba. Piadina najchętniej podawana jest na ciepło, złożona na połowę, wypełniona dowolnym farszem i zapieczona w opiekaczu.
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
Olio di oliva extravergine OLITALIA
Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłacznie za pomocą procesów mechanicznych
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
Coppa stagionata
Dojrzewająca karkówka wieprzowa o typowej cylindrycznej formie, w naturalnej osłonce z wiązaniem łubkowym. Delikatna i aromatyczna, o smaku umiejętnie podkreślonym doskonale dobranymi przyprawami. Idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak carpaccio, sałatki i deski wędlin. Dokonała również jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony.
Crodino
Crodino jest napojem bezalkoholowym, produkowanym od 1964 r. w rozlewniach wody Crodo a Crodo w części Piemontu, od którego bierze swoją nazwę.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
Mortadella Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella bez pistacji, z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.
Pancetta arrotolata „II Contadino”
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta arrotolata al pepe nero
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych w czarnym pieprzu. Charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem, wzbogaconym aromatem czarnego pieprzu. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
Pancetta magretta
Dojrzewająca rolada z chudego boczku z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski. Idealny dodatek do kanapek, niezastąpiona na talerzu wędlin, a także do zimnych przystawek. Najlepiej smakuje pokrojona w cienkie plastry.