Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajdują się szafran, sól morska, bazylia i oregano, które swoim korzennym smakiem i zapachem wspaniale pasują do kuchni śródziemnomorskiej.
Idealnie komponują się również z serami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą.

Oferujemy również aromatyczne, gęste i syte marynaty oraz salsy, znakomite do każdego włoskiego dania.

66 produktów
Delduca - placeholder Nowość

Pesto alla genovese DOP

Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli

Delduca - placeholder Nowość

Crema di radicchio

Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Delduca - placeholder Nowość

Bomba calabrese piccante

Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Delduca - placeholder

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Battuto di olive mediterraneo

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Delduca - placeholder

Capperi all’aceto

Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Delduca - placeholder

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Delduca - placeholder

Cipolle borettane in agrodolce

Cebulki borettańskie znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do klusek, wędlin i jako dodatek do dań głównych.

Delduca - placeholder

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Delduca - placeholder

Crema agli asparagi

Delikatny i wyrafinowany krem z młodych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań, mięs, wędlin i serów. Idealny dodatek do makaronów i risotto.

Delduca - placeholder

Crema ai carciofi

Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Delduca - placeholder

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Delduca - placeholder

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów