34 produkty

Aceto Balsamico di Modena IGP

Ocet balsamiczny, idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Aceto Balsamico Gourmet IGP

Ocet balsamiczny z Modeny

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Chinotto

Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Cipolle borretane in agrodolce

Cebula boretańska znana jest w całych Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Jest to odmiana cebuli powszechnie używana do produkcji marynat. W regionie Emilia Romagna podaje się ją z kluskami, wędlinami lub jako dodatek do dań głównych.

La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Glassa aceto balsamico Modena IGP

Idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Lemonsoda

Eksplozja smaku przygotowana z soku i miąższu prawdziwych włoskich cytryn

Mojito soda

Modny i gaszący pragnienie soft drink.

La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mięso wieprzowe z włoskich tusz. Po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny, pistacji i aromatycznych ziół. Używany m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek.

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Kiełbasa włoska bez dodatku pistacji. Prawdziwa mortadela z najlepszej jakościowo włoskiej wieprzowiny: słoniny oraz zmielonego mięsa. Wędlina o klasycznym, wyrazistym smaku.

Oransoda

Napój tylko z włoskich owoców, nie zawiera barwników.

Pancetta arrotolata „II Contadino”

Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta arrotolata al pepe nero

Rolada z boczku w czarnym pieprzu, przygotowana z włoskich tusz wieprzowych. Posiada delikatny, słodkawy smak. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.

Pancetta magretta

Dojrzewająca rolada z chudego boczku. Przygotowana z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski.

Panna da cucina

Śmietana UHT w formie lekkiego kremu.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów