Moro Formaggi

Moro Formaggi

Moro Formaggi

Firma stosująca dawne metody dojrzewania i uszlachetniania serów, niegdyś wykorzystywane przez rolników i pasterzy.

Uszlachetnianie polega na dojrzewaniu wyłącznie lokalnych serów, uszanowaniu ich typowości, dodawaniu składników smakowych do skórki (wytłoczyny, siano, popiół, zioła itp.) lub do samego sera (trufla, szafran), aby nadać im szczególny aromat i własną, wyjątkową osobowość.

Ten powrót do dawnych tradycji pozwala na stworzenie dla współczesnych klientów sera, który ma dawny smak i aromat.

Moro Formaggi

Gdzie nowe smaki spotykają się z tradycją

Moro Formaggi
Moro Formaggi Historia marki

Historia firmy rozpoczęła się w 1930 r. w Oderzo. To właśnie wtedy Luigi Moro, dziadek obecnego właściciela, wspierany przez swoje dzieci, zorganizował centrum skupu mleka z pobliskich obór, aby następnie sprzedawać mleko rodzinom jako podstawowy składnik ubogiego w tych czasach wyżywienia.

W pierwszych latach powojennych firma wyspecjalizowała się w produkcji przetworów mlecznych (serów) oraz otworzyła zakład mleczarski i sklep w Oderzo.

Na początku lat 80., w celu urozmaicenia i zaspokojenia coraz bardziej wymagającej i wyrafinowanej klienteli, obecny właściciel, Sergio Moro, powrócił do stosowania dawnych metod dojrzewania i uszlachetniania serów.

Obecnie nasze produkty są dostępne w Stanach Zjednoczonych, Hongkongu, Francji, Austrii i innych krajach europejskich.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów