Latteria Perenzin

Latteria Perenzin

Latteria Perenzin

Latteria Perenzin – Mleczarnia Perenzin zrzesza mistrzów serów już od 1898 roku.

Od pięciu pokoleń rzemieślnicy zajmują się warzeniem serów, które uwypuklają potencjał, jaki drzemie w trzech różnych mlekach obrabianych w zakładzie: kozim, krowim i bawolim. Jest to mleko najwyższej jakości, pochodzące głównie z Wenecji Euganejskiej oraz z terenów Narodowego Parku Dolomitów Bellunesi. Od ponad 20 lat są włoskimi pionierami w przetwarzaniu mleka organicznego i produkcji kozich serów.

Do produkcji zawsze używają rąk własnych. Pracują codziennie rano i przetwarzają mleko, pochodzące przeważnie z pastwisk Dolomitów. W mleczarni mistrz serów osobiście nadzoruje cały proces produkcyjny, który w dużej mierze odbywa się ludzkimi rękami, z niewielkimi wyjątkami użycia nowoczesnej technologii ułatwiającej etapy produkcji.

Sery przechodzą proces dojrzewania między drewnianymi deskami magazynu, gdzie są codziennie sprawdzane i przewracane przez pracowników. Nawet pakowanie i etykietowanie nie są zautomatyzowane: jest to w 100% rzemieślnicza praca wielu rąk.

Latteria Perenzin to 2928 szczęśliwych kóz, ponad 50 000 nowych serów każdego roku, ponad 100 zdobytych nagród, 13.225.068 litrów koziego mleka od 1999 roku.

Latteria Perenzin
Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA