Delduca - placeholder
La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Delduca - placeholder

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Delduca - placeholder

Prosciutto Cotto Ricco

Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw. Posiada dość gęstą konsystencję i o intensywny różowy kolor. To wyjątkowa włoska wędlina, niezwykle aromatyczna i smaczna. Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystywana do kanapek, pizzy i sałatek.

Delduca - placeholder
La Felinese

Prosciutto crudo Parma DOP

Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Delduca - placeholder

Salame ungherese

Włoskie salami wieprzowe drobno mielone

Delduca - placeholder

Salame Napoli

Popularna włoska wędlina wieprzowa o charakterystycznym czerwonym kolorze, typowym dla południowych Włoch. Produkowana od wielu lat w całym regionie Campania. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada delikatny aromat i smak będąc idealnym uzupełnieniem deski wędlin.

Delduca - placeholder

Finocchiona

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Delduca - placeholder

Regina di Marca

Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

Delduca - placeholder

Pancetta affumicata

Pancetta Affumicata to dojrzewający boczek wieprzowy wędzony. Tradycyjna włoska pancetta jest jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Ten wędzony boczek suszony charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Speck Sauris

Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.