![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/01/cupido-1-315x315.webp)
Ser Pecorino a crosta fiorita „Cupido”
Ser "Amorek" z pasteryzowanego 100% mleka owczego z Toskanii, o skórce pokrytej przerostami kultur pleśniowych. Miękki serek o delikatnym smaku, dojrzewający do 20 dni. Gomółka o kształcie serca. Idealny wybór na Walentynki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/04/Riccotta-Toscanna-di-peccora-315x315.jpg)
Ser Ricotta Toscana di pura pecora
Ricotta z pasteryzowanego mleka owczego i serwatki mleka owczego. Świeży serek o bardzo wszechstronnym zastosowaniu z regionu Toskania.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/02/trerose-vinsanto-83x315.png)
Wino Vin Santo di Montepulciano DOC
Toskańskie deserowe Vin Santo. Doskonałe z deserami i typowo toskańskimi ciasteczkami ‘cantucci”. Świetne również z włoskimi serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/09/Pesto-alla-Genovese-21kg-315x315.jpg)
Pesto alla genovese DOP
Oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii z certyfikatem pochodzenia DOP, z serami Grana Padano DOP, Parmigiano Reggiano DOP i Pecorino Romano DOP, orzeszkami piniowymi i dodatkiem czosnku i soli. Doskonałe do makaronu np. z linguine, ale też do chleba, sera, sałaty i innych dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-Leccino-290g-500x500-1-315x315.png)
Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-nere-riviera-disossate.jpg)
Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki Riviera w oliwie z oliwek extravergine. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie. Znakomicie komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi, zwłaszcza duszonymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nduja-370x278.jpg)
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/carne-salada-370x246.jpg)
Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Lardo-In-Conca-315x315.jpg)
Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pancetta-Affumicata-Nocker-02-315x315.jpg)
Pancetta affumicata
Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/finocchiona_11-255x315.jpg)
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Speack-Del-Duca-315x315.jpg)
Speck Del Duca
Włoski speck wieprzowy z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości wędzony w dymie bukowym. Doskonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nocker-370x296.jpg)
Speck semistagionato
Dojrzewający 5 miesięcy włoski speck z Trydentu z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o charakterystycznym smaku, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia na drewnie bukowym. Dokonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Spianata-Calabra-Piccante-Fiorucci_metasd-315x315.jpg)
Spianata calabra TOP
Włoskie pikantne salami dojrzewające z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i dodatkiem włoskiej ostrej papryczki peperoncino. Specjał z regionu Kalabria. Znakomity dodatek do kanapek, grzanek, tostów, pizzy oraz na deskę wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/spianata-dolce1-370x248.jpg)
Spianata piccante a fettine
Włoskie pikantne salami dojrzewające z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i dodatkiem włoskiej ostrej papryczki peperoncino w plasterkach. Specjał z regionu Kalabria. Znakomity dodatek do kanapek, grzanek, tostów, pizzy oraz na deskę wędlin.