Olio Extravergine di Oliva Moniga
Najwyższej jakości, tłoczona na zimno 100% włoska oliwa z oliwek extravergine EL NOSTRA' z Moniga del Garda w Lombardii. Otrzymywana z włoskich oliwek o intensywnym aromacie i "słodkim" smaku. Doskonała zarówno do dań na zimno jak i na ciepło, sałatek czy pizzy.
Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.
Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.
Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.
Mortadella La Nera al tartufo
Mortadella wieprzowa "La Nera" z płatkami trufli czarnej letniej. Najwyższej jakości wędlina dla koneserów z regionu Emilia-Romania. Doskonała do wyszukanych panini i tostów, na pizzę i pinsę gourmet. Znakomita na deskę wędlin gourmet. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do wyszukanego aperitivu. Idealnie komponuje się z szampanem.
Mortadella La Rossa con pistacchio al peperoncino
Mortadella wieprzowa "La Rossa" z kawałeczkami pistacji i płatkami peperoncino. Wysokiej jakości wędlina z regionu Emilia-Romania. Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.
Prosciutto stagionato CRU’ Dolce Del Duca
Szynka wieprzowa, dojrzewająca minimum 12 miesięcy. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku i zwartej strukturze. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery.
Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.
Ser Fresco capra
Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko
Bresaola alla Tirolese
Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.
Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.
Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i do różnego typu sałatek.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
Bocconcini di Salame Boschi
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.
Bresaola a fettine
Bresaola to długo dojrzewająca szynka wołowa. Ta włoska wędlina z mięsa wołowego najwyższej jakości pochodzi z północnych Włoch. Jest miękka i aromatyczna, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealna w dietach, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu. Bresaola a fettine to typowa szynka włoska pakowana w plasterkach. Gdzie kupić prawdziwą wędlinę wołową? Zapytaj nas o produkt i złóż zamówienie!
Bresaola TOP Punta d’anca IGP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości, otrzymywane ze „szlachetnych” partii mięśni wołowych (Punta d’anca). Miękka i aromatyczna, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych, idealna w dietach. Doskonała na pizzy, do kanapek i przystawek. Znakomita jako carpaccio z bresaoli z rukolą i serem grana.