
LATTA D&G MIDNIGHT Pasta 1 kg
Metalowe ozdobne pudełko zawierające dwa opakowania spaghetti. Puszka została zaprojektowana przez dom mody D&G. Idealna na prezent dla miłośników dobrego smaku i stylu.

Burrata di Bufala 125 g
Burrata to świeży włoski ser z pasteryzowanego mleka. "Serce" burraty to aksamitny postrzępiony serek z masy parzonej zanurzony w delikatnej, kremowej śmietance i zamknięty w "sakiewce".

LATTA Turchese Con Pin Up Pasta di Gragnano
Elegancki zestaw pudełkowy o wyrazistej kolorystyce oraz wyjątkowej grafice w stylu retro. Wewnątrz turkusowego pudełka znajdziemy 7 opakowań klasycznych makaronów z Pastificio G. Di Martino. Idealny prezent dla każdego miłośnika włoskiej pasty.

Zi’tore Frusinate IGP
Czerwone wino Frusinate IGP z winogron Lecinaro. Biodynamiczne wino najwyższej jakości i ekologicznego pochodzenia. Świetnie sprawdzi się do grillowanych mięs, dziczyzny, tagliatelle al ragù.

Cloe Spumante Rosato Millesimato Brut Nature
Różowe wino musujące wysokiej jakości z winogron ze szczepu Lecinaro. Biodynamiczne wino najwyższej jakości i ekologicznego pochodzenia. Świetnie pasuje do ryb, sushi, spaghetti z małżami oraz smażonych owoców morza.

Gizziello Frusinate IGP Rosato Frizzante
Różowe wino musujące z winogron szczepu Lecinaro, leżakujące 6 miesięcy w betonowych zbiornikach. Produkt wyprodukowany według zasad biodynamiki. Świetnie nada się do zup strączkowych, smażonych owoców morza oraz zapiekanej ryby w piekarniku.

Salame Firenze Boschi
Dojrzewające salami wieprzowe Firenze o aromacie kopru włoskiego, to klasyk wśród włoskich wędlin. Toskańska wędlina w naturalnym jelicie, dojrzewająca 80 dni. Polecana do kanapek (np. focacci czy schiacciaty), na pizzę oraz na pinsę. Znakomita jako przekąska przy akompaniamencie czerwonego wina.

Salame Pimentoso
Dojrzewające salami z wieprzowiny w naturalnym jelicie. Pikantności nadaje mu wędzona ostra papryka. Smak pikantnego salami świetnie odnajdzie się na desce wędlin i serów.

Salame Ungherese Boschi
Dojrzewające salami z włoskiej wieprzowiny w naturalnym jelicie. Dojrzewa średnio 80 dni, ma cylindryczną formę. Idealne do kanapek, talerza wędlin, a także na pizzę czy pinsę.

Salame Contadino Boschi
Dojrzewające salami wieprzowe Contadino to wyjątkowa włoska wędlina. Charakteryzuje się nieregularnością naturalnej osłonki z jelita okalającej mięso, jest wiązane ręcznie oraz dojrzewa średnio 60 dni. Idealnie sprawdzi się w ramach deski wędlin i serów, a także w chrupiących focacciach czy schiacciatach, tworząc z innymi dodatkami wyjątkowe kanapki idealne na lunch.

Prosciutto Di Parma DOP 30 mesi
Najwyższej jakości Szynka Parmeńska DOP dojrzewająca minimum 30 miesięcy, bez kości. Dojrzewająca szynka wieprzowa to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Prosciutto Di Parma DOP 18 mesi
Szynka parmeńska DOP dojrzewająca 18 miesięcy. Dojrzewająca szynka wieprzowa crudo to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Rosso
Czerwone wino Frusinate IGP z linii WTF Rustica Progenie o purpurowej barwie i wyczuwalnych nutach czerwonych owoców i przypraw. Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, dziczyzną czy pulpetami z ragu'.

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Bianco
Biodynamiczne białe wino Frusinate IGP Bianco z linii WTF Rustica Progenie o wyczuwalnych nutach owocowych i kwiatowych. Idealne do zup na bazie warzyw strączkowych i mięsa, dań smażonych oraz pieczonych ryb.

Wino WTF Rustica Progenie Frusinate IGP Rosato
Biodynamiczne różowe wino Frusinate IGP z linii WTF Rustica Progenie o wyczuwalnych nutach owocowych, lekkie i świeże. Idealne jako aperitif lub akompaniament ulubionej sałatki, pizzy, delikatnych letnich dań.

Condimento CondiCHEF 5l OLITALIA
Mieszanka oliwy z oliwek extra virgin oraz oleju słonecznikowego. Produkt bogaty w witaminę E oraz jednonasycone tłuszcze pochodzenia roślinnego. Idealna na zimno do świeżego pieczywa, jako przyprawa, jak również odpowiednia do obróbki termicznej w kuchni.

Pastificio G. di Martino Conchiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Conchiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Ten krótki makaron jest szczególnie popularny w przepisach na zupy i gulasze, a także jako makaron zapiekany w piekarniku.

Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana
Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.