Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

9 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA

Nowość

Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego. Znakomity akompaniament aperitifu. Doskonały sam w sobie.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL PISTACCHIO

Nowość

Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany kremem pistacjowym i siekanymi pistacjami. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA AL TARTUFO

Nowość

Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany czarną truflą letnią. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser PICCOLO FIORE DI BUFALA ALLA NOCCIOLA

Nowość

Ekskluzywny serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka bawolego nadziewany pastą z orzechów laskowych. Doskonały sam w sobie. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka, czy akompaniament aperitifu.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno

Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder
Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza affumicata d’amore

Nowość

Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Affumicata Ignalat

Nowość

Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata al Tartufo Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Palfuoco al peperoncino

Nowość

Ser pleśniowy dojrzewający z pasteryzowanego pełnotłustego mleka krowiego wzbogacony płatkami ostrej papryczki peperoncino. Doskonały jako aperitivo, dodatek do pizzy i polenty, świetny na ciepłym toście. Polecany w akompaniamencie czerwonego wina.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA