Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato
Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie wielkich piemonckich win takich jak Barolo czy Barbaresco, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długo dojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany alpejskim majowym sianem i piwem. Doskonały w towarzystwie win piemonckich takich jak Barolo, Langhe Rosso czy Barbaresco. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami. Idealny dodatek do wędlin włoskich i przystawek.
Ser Palfuoco al peperoncino
Ser pleśniowy dojrzewający z pasteryzowanego pełnotłustego mleka krowiego wzbogacony płatkami ostrej papryczki peperoncino. Doskonały jako aperitivo, dodatek do pizzy i polenty, świetny na ciepłym toście. Polecany w akompaniamencie czerwonego wina.
Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte
Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa.
Ser Robiola
Miękki, kremowy serek z mleka krowiego o gęstej, aksamitnej konsystencji. Znakomity do smarowania, jako przekąska, przystawka. Ceniony w kuchni jako składnik wielu dań.
Ser Tomino
Serek tomino to niewielkich rozmiarów okrągły, miękki serek o białej barwie i delikatnym sercu. Powstaje z mleka krowiego.
Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią
Super pizza Ardita
Pulpa pomidorowa ze świeżych włoskich pomidorów, rozdrobiona i lekko odparowana, do konsystencji idealnej na pizzę. Polecana do sosów, zup, dań głównych. Idealna na pizzę. Puszka 4,05 kg.
Tagliatelle all’uovo Barilla
Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.