Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.
Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
Wino EXD Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. – Spumante Extra Dry
Średnio intensywne, bardzo subtelne z wyczuwalnym zapachem skórki chleba i dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi kwiatowymi tonami akacji i glicynii. Znakomicie komponuje się zarówno z daniami na słodko jak i na słono.
Wino BRT- Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BRUT
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Cru DOCG z aromatami dojrzałych owoców, jabłka, gruszki Williams, z lekkimi tonami kwiatowymi akacji i glicynii. Wino o wyraźnej osobowości świetnie komponujące się z rybami i białymi mięsami, jak też z wyszukanymi pierwszymi daniami na bazie makaronów.
Wino ZERO – Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG Spumante BRUT
Najwyższej jakości Prosecco Superiore z obszaru Cartizze, o obniżonej zawartości cukru (5g/l). Chluba winnicy o kwiatowych aromatach, z nutami cytrusów i nutą glicynii i zielonego jabłka. Harmonijne i wyważone. Doskonałe jako aperitif, do delikatnych dań rybnych i delikatnych białych mięs.
Wino DDD – Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD
DDD - Prosecco Superiore di Cartizze DOCG EXD to wino o intensywnym zapachu i przyjemnym smaku, które podobnie jak Cartizze Brut „Zero” stanowi chlubę winnicy. Znakomite do przystawek rybnych, lekkich pierwszych i drugich dań na bazie ryb i białych mięs oraz deserów i niezbyt tłustych kremów.
Wino NINO – Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG – SURLIE
Wino NINO - Valdobbiadene Prosecco Frizzante DOCG wtórnie fermentowane w butelce (SURLIE), bez dodatku cukru. Intensywny zapach skórki chleba, żywe nuty kwiatowe i cytrusowe. Idealne do serów dojrzewających, wędlin, dań na bazie ryb i skorupiaków, białych mięs oraz ptactwa łownego.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Stracciatella Ignalat
Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.