![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/Pomodori-secchi-267x315.jpg)
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/8018872001645_Olive-leccino-310g_01-267x315.jpg)
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002987_Passata-440g-147x315.jpg)
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pate-di-olive-verdi-180g-252x315.jpg)
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-al-basilico-350g-205x315.png)
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/GenagricolaCostaArenteAmarone-245x315.jpg)
Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/cantina-costa-arente-valpolicella-Baldovino-Laquila-vino-315x315.png)
Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/RIPASSO-90x315.jpg)
Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/burrocalcomucca2x-e1631279069868-370x234.jpg)
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-malto-d-orzo-whiskyok-315x315.png)
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/occelli-al-pepe-nero-e-bacche-rosa-315x315.jpg)
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Ser-Occelli®-con-frutta-e-Grappa-di-Moscato-315x315.jpg)
Ser Occelli® con frutta e Grappa di Moscato
Ser długodojrzewający z mleka owczego i krowiego o zwartej konsystencji, uszlachetniany dodatkiem owoców i destylatem Grappa di Moscato
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/occelli-in-foglie-di-castagnook-315x315.png)
Ser Occelli® in foglie di castagno
Długodojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie wielkich piemonckich win takich jak Barolo czy Barbaresco, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/occelli-nel-fieno-maggengook-315x315.png)
Ser Occelli® nel fieno Maggengo
Ser długo dojrzewający z mleka krowiego uszlachetniany alpejskim majowym sianem i piwem. Doskonały w towarzystwie win piemonckich takich jak Barolo, Langhe Rosso czy Barbaresco. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami. Idealny dodatek do wędlin włoskich i przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/03/image_2024_03_01T13_16_23_474Z-315x315.png)
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/09/crutin-315x315.png)
Ser z truflą letnią Crutin
Tradycyjny piemoncki długodojrzewający ser krowi z truflą letnią