Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Pomodori secchi ciliegino
Suszone pomidorki koktajlowe w oleju. Delikatne i bardzo aromatyczne. Typowy produkt południowych Włoch. Idealny dodatek zarówno do przekąsek jak i dań głównych.
Pomodori Secchi
Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Delikatne i smaczne. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino
Salsiccia tipo Napoli piccante
Pikantna włoska kiełbasa wieprzowa typu Napoli. Wyborny i klasyczny smak wprost stworzony na pizzę czy do panini. Świetnie smakuje również solo lub w ramach talerza wędlin.
Peperoncino piccante
Czerwona pikantna papryczka peperoncino rozdrobniona, w płatkach. We włoskiej kuchni charakterystyczna zwłaszcza dla południa Włoch, które słynie z pikantnych specjałów. Doskonale wzbogaca smak sosów, czerwonego mięsa, makaronów, zup i wędlin.
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.
Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomita zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.
Naturkraft per pizza napoletana
Naturkraft per pizza napoletana
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.