![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/20200625_lareinese1002-205x315.jpg)
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002987_Passata-440g-147x315.jpg)
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-al-basilico-350g-205x315.png)
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/mostarda_arance-1-356x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/cotechino-cotto-95x315.jpg)
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nduja-370x278.jpg)
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/culatello-370x220.jpg)
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mortadella_Bologna_IGP-con-pistacchi_Intera-6kg_3-315x315.jpg)
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pachettelle-rosse-del-Piennolo-del-vsuvio-DOP-245x315.jpg)
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/la-Rossy..-315x315.png)
Pancetta arrosta piccante „La Rosy”
Rolowany pieczony boczek aromatyzowany pikantną papryczką peperoncino. Doskonały solo, jak i jako składnik potraw. Pokrojony w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią i panini.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/1-315x315.jpg)
Pancetta arrotolata al pepe nero
Rolada z boczku z włoskich tusz wieprzowych w czarnym pieprzu. Charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem, wzbogaconym aromatem czarnego pieprzu. Idealny dodatek do kanapek, świeżych warzyw, marynat, fasoli, a także do zimnych przystawek i serów owczych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/image_2021_08_06T07_17_09_204Z-370x296.png)
Pancetta magretta
Dojrzewająca rolada z chudego boczku z włoskich tusz wieprzowych o delikatnym smaku i miękkim mięsie. Tradycyjny włoski wyrób wędliniarski. Idealny dodatek do kanapek, niezastąpiona na talerzu wędlin, a także do zimnych przystawek. Najlepiej smakuje pokrojona w cienkie plastry.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/crudo-nazionale-1-370x296.jpg)
Prosciutto crudo a fettine con separa fette
Szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-Crudo-del-duca-Imtero-315x315.jpg)
Prosciutto crudo estero pressato Del Duca
Włoska szynka wieprzowa, dojrzewająca 8-9 miesięcy, prasowana, z tusz wieprzowych UE. Aromatyczna, o delikatnym "słodkim" smaku. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek na pizzę albo składnik dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-crudo-il-contadino-315x315.jpg)
Prosciutto crudo stagionato MEC „II Contadino”
Włoska szynka wieprzowa długo dojrzewająca. Produkowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Stanowi wspaniałe uzupełnienie każdego włoskiego posiłku. Doskonale komponuje się z wieloma daniami, od przystawek aż po desery. Znakomita na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/SALAMEDESAURIS-81x315.png)
Salame Affumicato Wolf Sauris
Charakterystyczna włoska wędlina wieprzowa delikatnie wędzona.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Finocchiona-1-370x220.jpg)
Salame al finocchio
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego z regionu Emilia Romania. Znakomita na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.