Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.

Cime di Rapa alla Pugliese 230 g
Rzepa brokułowa w zalewie z oliwy i oleju. Doprawiona pikantną papryczką, czoskiem oraz sokiem z cytryny. Rzepa jest hołdem dla tradycji kulinarnej Apulii (ale nie tylko), docenianym w kuchni jako przyprawa do klasycznego makaronu orecchiette, ale także jako dodatek do grillowanego lub duszonego mięsa lub jako rustykalne nadzienie do świeżego makaronu, pieczeni mięsnej lub wytrawnych ciast.

Il Pesto di Melanzane Secche 100g
Pesto z suszonych bakłażanów. Doprawione zostało serem Parmigiano Regiano zielonymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżą miętą. Wyjątkowo pasuje do makaronu z kalmarami i pomidorkami, a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.

Lampascioni 230 g
Dzikie owoce szafirka miękkolistnego zalewane ze świeżą miętą i papryczką chili. Ich smak jest lekko gorzki. Dobrze komponują się z klasyczną salentyńską „frisą” , ale także z bruschettą, jako część przystawki lub jako dodatek do gotowanego mięsa.

Il Pesto di Pomodori Secchi 100g
Pesto z suszonych pomidorów. Doprawione Parmigiano Reggiano, migdałami oraz oliwą extra virigin. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań (np. makaronowych), przystawek i przekąsek zbożowych (np. crostini).

Patè Bomba 100g
Pasta z dojrzewających w soli ostrych papryczek. Papryczki następnie zostają zmielone z dodatkiem śródziemnomorskich przypraw i zalewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini, taralli).

Crema di Cime di Rapa 100g
Krem z rzepy brokułowej. Typowa odmiana rzepy z Salento, która jest częścią historii włoskiej tożsamości. Krem świetnie nada się jako podstawa do sosu do makaronu (np. orecchiette) lub do posmarowania chrupiących grzanek.

Il Pesto di Olive 100g
Pesto z oliwek Leccina i Cellina. Apulijskie migdały i garść świeżej bazylii. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini), a przede wszystkim do apulijskiego makaronu maritati.

Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.

Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.

Olive Nocellara del Belice snocciolate
Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.

Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,

Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.

Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.

Capperi al sale 900 g
Włoskie kapary o średnim rozmiarze w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.

Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.

Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.