Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.

Wino ROSÉ Spumante Rosato da uve Pinot Nero
Różowe wino musujące ze szczepu Pinot Nero Rolle di Cison di Valmarino (Treviso)

Ser Mozzarella fior di latte d’amore
Mozzarella w kuleczce z mleka krowiego typu pasta filata. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Doskonała na zimno z pomidorami i bazylią jako caprese i na ciepło na pizzy, grzankach i w daniach zapiekanych.

Ser Stracciatella Gioiella
Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego o delikatnej konsystencji wzbogacony śmietanką z regionu Apulia o aksamitnej i delikatnej konsystencji

Piwo OPPALE
Włoskie jasne, wysoko chmielone piwo górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce (typu golden ale)

Piwo NEBRA
Włoskie piwo bursztynowe, dwusłodowe, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

Piwo CURMI
Włoskie piwo aromatyzowane górnej fermentacji z orkiszu i słodu jęczmiennego, wtórnie fermentowane w butelce (typu wheat ale)

Piwo AUDACE
Włoskie jasne piwo dwusłodowe górnej fermentacji, aromatyzowane, refermentujące w butelce (typu belgian strong ale)

Ser Stracciatella d’amore
Świeży serek podpuszczkowy z mleka krowiego w kremowej śmietance z regionu Apulia. Aksamitna i delikatna konsystencja, która "rozpływa się w ustach".

Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii.

Ser Caciottina Dolomiti
Delikatny ser stołowy z pełnego pasteryzowanego mleka krowiego o mleczno-śmietankowym smaku

Tortellini al prosciutto crudo
Pierożki jajeczne tortellini z nadzieniem z szynką dojrzewającą prosciutto crudo

Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.

Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 400 g
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.

Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem.

Farina Ideale VERDE POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę al taglio i do codziennych wypieków. Zawartość białka min: 11%. Krótki czas wyrastania 3-6 godzin. W=220

Farina Classica BLU POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę neapolitańską. Zawartość białka min: 11,5%. Średni czas wyrastania 10-12 godzin. W=270

Farina Vivace ROSSA POLSELLI
Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Zawartość białka min: 13%. Średni czas wyrastania 16-18 godzin. W=290

Farina Super GIALLA POLSELLI
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 z najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka. Zawartość białka min: 13%. Długi czas wyrastania 24-26 godzin. W=360
Zachwyć podniebienia swoich klientów
