Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

Friarielli in olio di oliva
Wysokiej jakości brokuły neapolitańskie "friarielli" w oliwie z oliwek i occie winnym z dodatkiem oregano, pikantną papryczką peperoncino, czosnkiem i solą. Delikatna i niebanalna przystawka z okolic Neapolu

Asparagina
Główki małych, delikatnych zielonych szparagów w zalewie z octu winnego, oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, z dodatkiem oregano, pikantnej papryczki peperoncino i soli

Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.

Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Carciofi rustici
Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Crema ai carciofi
Crema di carciofi Przepyszny krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny.

Crema di radicchio
Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Cuore di carciofi
Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Wzbogacają sałatki i kanapki oraz idealnie komponują się jako ozdoba dań głównych.

Friarielli sott’olio
Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Frutti del cappero all’aceto di vino
Owoc, który w smaku bardzo przypomina kapary, nazywany jest „cucuncio”, „cocuncio” lub „capperone”. Marynowany w soli, oleju lub occie.

Melanzane grigliate
Warzywa, przyprawy wszystkie wyselekcjonowane aby uzyskać zapach i smak grilowanych bakłażanów domowej roboty.

Olive leccino con peperoncino
Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki w oliwie z oliwek. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie.

Olive verdi piccanti
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
