Ser Ubriaco al Prosecco DOC

Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.

Ser Monteterno al tartufo nero
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowaną pizzę Gourmet.

Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.

Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.

Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.

Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.

Nero di seppia 20 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy (Sepia officinalis). Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Idealny jako barwnik i dressing.

Ser Formaggio toscano fresco ai Pistacchi
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z dodatkiem pistacji z Toskanii. Znakomity na talerz serów, doskonały zwłaszcza w akompaniamencie dobrego wina. Ma zastosowanie w wielu potrawach kulinarnych. Bardzo dobrze komponuje się z miodem akacjowym.

Ser Formaggio toscano fresco al Tartufo
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej. Doskonały jako przystawka i przekąska. Perfekcyjnie łączy się z winami. Ma zastosowanie w różnych potrawach kulinarnych, ale równie dobrze smakuje sam. Ser dla smakoszy ceniących smak trufli.

Ser Formaggio toscano fresco al Peperoncino
Krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego z Toskanii z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Idealny do deski serów. Znakomity samodzielnie. Świetnie komponuje się z rukolą, miodem czy szynką.