Polselli Farina Mix La Romana Rossa

Polselli Farina Mix La Romana Rossa
Mieszanka Mix Polselli La Romana Rossa do wyrobu klasycznej pizzy z łopaty oraz Pinsa Romana

Polselli Farina Linea Zero tipo 0
Mąka typu 0 z miękkich ziaren pszenicy do wyrobu pizzy o średnim okresie wyrastania oraz produktów na zakwasie wypiekanych w piecu

Polselli Semola Grano Duro S2
Mąka semola z twardego ziarna pszenicy. Idealna do rzemieślniczych wyrobów przygotowywanych ręcznie, zwłaszcza do produkcji świeżego makaronu.

Polselli MANITOBA Farina di grano tenero tipo 0
Bardzo wszechstronna mieszanka miękkich odmian pszenicy kanadyjskiej do wypieków drożdżowych lub jako dodatek do mąki podstawowej.

Polselli Farina alla Curcuma
Mąka pszenna z kurkumą to bardzo aromatyczna mąka o intensywnym żółtym kolorze ochry, słodkim smaku i ostrym, gorzkim zapachu.

Farina Le 5 Stagioni Rossa tipo 00
Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o wysokiej zawartości białka. Zalecana do produkcji wyrobów o długim czasie wyrastania, idealna do pizzy klasycznej.

Farina di grano duro da spolvero Le 5 stagioni
Mąka z pszenicy durum, otrzymywana poprzez mielenie i przesiewanie pszenicy. Idealna do pizzy gdyż nie kurzy się i zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu.

Farina 00″ Le 5 stagioni BLU
Mąka pszenna pochodząca z mielenia i przesiewu zboża niekiełkującego z rejonu Ameryki Północnej i Europy.

Polenta
Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.

Polselli Semola rimacinata di grano duro
Semola rimacinata to mąka z twardego ziarna pszenicy powtórnie mielona. Uzyskuje się z niej wypieki o żółtawym zabarwieniu i długiej przydatności do spożycia. Znakomita m.in. do wypieku chleba i regionalnych specjałów.