Ser Fresco capra
Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko
Lombardia
Opis
Miękki, świeży serek pleśniowy z mleka koziego. Ma lekką, elastyczną konsystencję z delikatnymi oczkami. Serek dojrzewa przez minimum 15 dni, co pozwala mu nabrać aksamitnej kremowości pod skórką i rozwinąć silny bukiet zapachowy typowy dla mleka koziego.
Sugestie
Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity sam w sobie. Może być serwowany „solo”, ale również doprawiony ziołami i przyprawami czy oliwą i solą, albo podawany ze świeżymi bądź suszonymi pomidorami. Doskonały również w akompaniamencie miodu. Świetny do pierwszych dań oraz jako farsz do warzyw.
Dane techniczne
pleśniowy kozi
miękki, dojrzewający min. 15 dni
Pasteryzowane MLEKO kozie, sól, podpuszczka, penicilium candidum.
ok. 500 g
Przechowywać w lodówce, w temp. +4 st. C
Włochy
MLEKO kozie (LAKTOZA)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g produktu
1443 kJ / 348 kcal
29 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,60 g)
3,20 g (w tym cukry 3,20 g)
18,50 g
1 g