Nero di seppia 20 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy (Sepia officinalis). Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Idealny jako barwnik i dressing.
Pomidory San Marzano DOP La Corvinia 2,5 kg
Włoskie pomidory San Marzano DOP w sosie pomidorowym. Pomidory o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne do sosów, ragù i pizzy Margherity.
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki Riviera w oliwie z oliwek extravergine. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie. Znakomicie komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi, zwłaszcza duszonymi.
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.
Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Nero di seppia 500 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy. Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Znakomity jako dressing i barwnik.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Polpa di riccio di mare
Pulpa z jeżowca morskiego z Sardynii o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru". Produkt Gourmet. Idealna propozycja dla miłośników smaków morza. Doskonała np. ze spaghetti.
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Ser Fontina Valdostana DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty ser o miękkiej i elastycznej konsystencji. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych. Sprawdza się na desce serów z akompaniamentem dobrego czerwonego wina, a także w licznych przystawkach i daniach głównych. Może być zapiekana, gotowana i duszona.