Olio Extra Vergine Di Oliva Orchestra
Oliwa z oliwek extravergine Orchestra z linii Luminarie, tłoczona na zimno. Oliwa najwyższej jakości, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Idealna na zimno i na ciepło. Doskonała do dań z gotowanymi ziemniakami, serem mozzarella, białym mięsem oraz gotowanymi rybami. Polecana do sosów czy jako dodatek do zup kremów lub warzywnej minestrone z ryżem.
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Coppa Di Parma IGP
Coppa z Parmy to jedna z wieprzowych wędlin produkowanej z karczku świń, należących do parmeńskiej sztuki rzeźniczej, produkt z certyfikacją IGP. Polecamy w ramach deski wędlin.
Salame Ventricina
Dojrzewające salami wieprzowe o średnim stopniu mielenia. Pikantnie doprawione. Idealnie nada się na deskę wędlin do popołudniowego aperitifu.
Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno
Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Bocconi di bufala Salerno
Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.
Ser Mozzarella di bufala Salerno
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.
Ser Mini Mozzarelline fior di latte
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych
Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella Fior di Latte
Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.