Przekąska bio Gnoccotina classica 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa o smaku klasycznym. Produkt z ekologicznych składników i w 100% z mąki włoskiej. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo z ulubionymi dipami.
Przekąska bio Gnoccotina rosmarino 350 g
Wypiekana w piecu, chrupiąca biologiczna przekąska zbożowa z rozmarynem. Produkt z ekologicznych składników, 100% mąki włoskiej i z dodatkiem włoskiego ekologicznego rozmarynu. Wybornie sprawdzi się jako element aperitifu, a także solo, czy z ulubionymi dipami.
Przekąska bio Piadatina classica 350 g
Chrupiąca, wypiekana w piecu przekąska zbożowa o smaku klasycznym, bez dodatku drożdży. Produkt 100% z mąki włoskiej, z biologicznych składników. Doskonały dodatek do aperitifu, znakomity także solo i z ulubionymi dipami.
Przekąska bio Piadatina rosmarino 350 g
Chrupiąca, wypiekana w piecu przekąska zbożowa z rozmarynem, bez dodatku drożdży. Produkt 100% z mąki włoskiej, z biologicznych składników. Doskonały dodatek do aperitifu, znakomity także solo i z ulubionymi dipami.
Ser Occelli Tuma del Trifulau Mini®
Ekskluzywny miękki serek pleśniowy z mleka krowiego z truflą letnią. Znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie młodego czerwonego wina.
BaBàrattolo al Rum
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo al Rum e Cioccolato
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem i czekoladą. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo in barattolo al limoncello
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana limoncello. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage jak np. Barolo, Barbaresco, Amarone, Chianti, Sassicaia. Można podawać go również w akompaniamencie marmoladki figowej.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim