Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP. Doskonały dodatek do przystawek i przekąsek oraz urozmaicenie wyszukanych dań.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Carpaccio di Bufala
Świeże mięso bawolic z wyselekcjonowanych włoskich hodowli do przygotowania najwyższej jakości carpaccio o delikatnym i wyrafinowanym smaku
Pancetta coppata
Pancetta coppata to połączenie chudego boczku (pancetta) z coppą czyli karkówką wieprzową. Włoska wędlina o subtelnym, ale intensywnym smaku, doskonała z domowym pieczywem.
Vitello tonnato
Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami. Doskonałe danie gotowe do podania, w formie zimnego bufetu. Znakomite zarówno jako klasyczna przystawka, przekąska na przyjęciach (np. finger food), nadzienie do tramezzini i panini, dodatek do focacci czy jako samodzielne danie.
Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli
Funghi Trifolati Famigliola Gialla
Opieńki zmienne w oleju i przyprawach. Gotowe do podania. Idealne do risotto, dań z makaronu oraz na pizzę i bruschettę.
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
Sopressa saporita
Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.