![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/mostarda_arance-1-356x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Carbone-vegetale-315x315.jpg)
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/2903-capperi-aceto-1000x667-1-200x315.png)
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/borr1-318x315.jpg)
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/07/masseria-friarielli-1-266x315.jpeg)
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/11/Untitled-2-315x315.jpg)
Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/06/finocchio1-232x315.png)
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Frutti-del-Cappero-315x315.jpg)
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/piadina-romagnola3-370x202.jpg)
Piadina
Piadina romagnola to cienki placek z pszennej mąki z regionu Emilia-Romania, używany jako zamiennik chleba. Piadina najchętniej podawana jest na ciepło, złożona na połowę, wypełniona dowolnym farszem i zapieczona w opiekaczu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/prodotti_200g-pomodorini-ciliegino_500x500-315x315.png)
Pomodori secchi ciliegino
Suszone pomidorki koktajlowe w oleju. Delikatne i bardzo aromatyczne. Typowy produkt południowych Włoch. Idealny dodatek zarówno do przekąsek jak i dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Pomodori-secchi-Calabria-31-kg.-315x315.jpg)
Pomodori Secchi
Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Delikatne i smaczne. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/cotechino-cotto-95x315.jpg)
Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/330_n_olio-evo-gourmet-250ml-63x315.png)
Olio di oliva extravergine OLITALIA
Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych. Doskonały dodatek do niezliczonej ilości potraw, sałat, warzyw.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/olio-olitalia-5l-315x315.jpg)
Olio di oliva extravergine OLITALIA 5l
Oliwa z oliwek extravergine 5 l wysokiej jakości, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych. Doskonały dodatek do niezliczonej ilości potraw, sałat, warzyw.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/484_z_aceto-balsamico-modena-gourmet-1-grappolo-new-64x315.png)
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/11/aceto-balsamico-modena-gourmet-5-grappoli-new-58x315.png)
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/peperoncino-contuso-315x315.jpg)
Peperoncino piccante
Czerwona pikantna papryczka peperoncino rozdrobniona, w płatkach. We włoskiej kuchni charakterystyczna zwłaszcza dla południa Włoch, które słynie z pikantnych specjałów. Doskonale wzbogaca smak sosów, czerwonego mięsa, makaronów, zup i wędlin.