![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/San-Marzano-25-kg-LA-CORVINIA-635x635-1-315x315.jpg)
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/03/bufala-dop-zizzona-3-kg-315x315.jpg)
Ser Bufala DOP Zizzona
Ser Bufala DOP Zizzona to świeży włoski ser z mleka bawolego o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym kremowym smaku, rodem z południa Włoch. Jego wygląd i nazwa nawiązują do kształtu obfitego kobiecego biustu. Zizzona doskonale komponuje się z wieloma produktami, sałatkami, wędlinami, daniami czy pizzą. Bardzo efektownie prezentuje się wypełniona farszem, w wersji na przyjęcia i okazałe spotkania towarzyskie.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Fontina-Valdostana-DOP-1-315x315.jpg)
Ser Fontina Valdostana DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty ser o miękkiej i elastycznej konsystencji. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych. Sprawdza się na desce serów z akompaniamentem dobrego czerwonego wina, a także w licznych przystawkach i daniach głównych. Może być zapiekana, gotowana i duszona.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Bufala-DOP-100g-1-315x315.jpg)
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/ubriaco-nero-davola-315x315.jpg)
Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT
Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/fusilli-205x315.jpg)
Voiello Fusilli
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Voiello tłoczony na matrycach z brązu. Doskonały do dań głównych, zapiekanek, sałatek i zup. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym z oliwkami, anchois i kaparami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/linguine1-92x315.jpg)
Voiello Linguine
Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/penne-rigate-204x315.jpg)
Voiello Penne rigate
Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/rigatoni-216x315.jpg)
Voiello Rigatoni
Makaron rurki żebrowane Voiello
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/spaghetti--370x110.jpg)
Voiello Spaghetti
Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.