Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.
Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.
Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.
Gnocchi di patate Molisana
Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.
Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
Orecchiette pugliesi Molisana
Krótki makaron z pszenicy durum. Orecchiette to rodzaj makaronu typowy dla regionów Apulia i Bazylikata, o kształcie przypominającym małe uszka bądź polskie muszelki. Podawać je można z wieloma różnorodnymi dodatkami, pasuje do wielu dań i receptur.
Pappardelle Molisana
Pappardelle Molisana
Pasta a Riso Molisana
Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.
Penne rigate Molisana
Penne rigate Molisana
Rigatoni Molisana
Makaron o kształcie żebrowanych rurek, szerszych od penne. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do rzymskiego "cacio e pepe", czy gorgonzola-jabłko bądź fasola borlotti i borowiki.
Ser Occelli® al Malto d’orzo e Whisky
Ser z mleka krowiego i koziego o intensywnym zapachu i smaku, dojrzewający na słodzie jęczmiennym i whisky. Znakomity w akompaniamencie ciemnych rzemieślniczych piw jak również whisky. Idealnym słodkim towarzyszem tego sera jest konfitura z owoców leśnych.
Ser Occelli® al Pepe Nero e Bacche Rosa
Ser z mleka krowiego i owczego, dojrzewający 4 miesiące, uszlachetniany czarnym pieprzem i różowym pieprzem peruwiańskim